Komentara: 5
Pregleda: 1684

Raskol u Bunjevačkom nacionalnom savetu

02.04.2013. u 13:41h
Izvor: SuMedija
Potpredsednik Bunjevačkog nacionalnog saveta Nikola Babić i predsednik Bunjevačke stranke Vojvodine Vojislav Orčić demantovali su izjave Mirka Bajića o Koalicionom sporazumu optuživši ga da stvara raskol u Savetu.
Raskol u Bunjevačkom nacionalnom savetu

Oni ističu da predsednik Saveza Bačkih Bunjevaca Mirko Bajić i predsednik Saveta Branko Pokornić opstruišu Sporazum, ignorišući deo koji se odnosi na rotaciju na mestu predsednika, a kao jedan od razloga navode njihovu opsednutost funkcijama.

Orčić je oštro negirao tvrdnje Bajića da većina u Savetu teži da asimiluje Bunjevce u Hrvate. Babić i Orčić, kao predstavnici većine koju čini 13 članova Saveta, naglašavaju da su članovi izloženi konstantnim pritiscima da se priključe Bajićevoj opciji. Ako se do 10. maja ne održi sednica Saveta uslediće privremene mere nadležnog ministarstva i uvođenje privremenog organa upravljanja.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 3 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 1684
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.