Komentara: 5
Pregleda: 5987

Radovi u zoološkom vrtu na Paliću

12.06.2012. u 14:07h
Radovi u zoološkom vrtu na Paliću

Nakon potpisivanja ugovora sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, zoo vrtu su obezbeđena sredstva za renoviranje i rekonstrukciju postojećih objekata za smeštaj životinja. Trenutno su u toku radovi na slonari, bazenu za foke i volijeri za mrkog medveda.

Slonica Marta će dobiti uređeni zimski prostor sa vratima koja neće moći svojom snagom da izobliči,a uredićemo joj i spoljašnji ispust. Za sada radnici vredno rade na postavljenoj skeli a slonici je to toliko zanimljivo da im malo surlom gura kolica, mrda daske i pravi otiske u betonu, pa joj timaritelj Milan mora odvući pažnju na drugu stranu i biti sa njom svo vreme

Na drugom kraju vrta, bazen za foke je bio nekoliko nedelja potpuno suv. Beton je uglačan i ofarban, a ugrađen je i aeracioni sistem koji će doprineti dužoj bistrini vode. Za svo to vreme foke su bile smeštene u okruglu fontanu kod restorana gde su uživale. Vraćene su u stari – novi bazen tokom vikenda gde su mamile uzdahe posetilaca kojima je na suvom bilo veoma vruće. Radovi pored bazena se nastavljaju. Biće izgrađena nova mašinska kućica i sistem za filtraciju vode. Ovo su za posetioce nevidljivi ali veoma bitni elementi svakog sistema bazena, bilo da se radi o fokama, pingvinima, ribama ili sportskom kompleksu. Ujedno, to je i deo sistema koji najviše košta.

Osim na ova dva objekta, radovi su počeli na rekonstrukciji volijere gde su živeli makako majmuni, koja će u potpunosti biti adaptirana za smeštaj mrkih medveda te će u ovoj godini naš meda konačno dobiti adekvatan dom! U toku su radovi na isušivanju jezerceta, demoliranju stare ograde i kopanju temelja. Ako vreme dozvoli, za oko 3 meseca tamo će biti izgrađena pećina i ispust. Stari kavez će ostati kao neka vrsta spomenika i posetioci će moći zaviriti i videti kako je izgledalo biti zatvoren unutra.Radovi na rekonstrukciji su samo početak velikih promena u vrtu.

Nadamo se da će posetioci imati razumevanja za nešto narušen mir i ambijent jer će u budućnosti moći da uživaju ne samo oni već i životinje koje tu žive.

Radovi u zoološkom vrtu na Paliću

Radovi u zoološkom vrtu na Paliću

Radovi u zoološkom vrtu na Paliću

Radovi u zoološkom vrtu na Paliću

Radovi u zoološkom vrtu na Paliću

Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 5987
Povezane teme

zološki vrt Palić

ZOO vrt Palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.