Komentara: 22
Pregleda: 4540

Radovi na zaštićenom delu pozorišta teku prema planu

20.06.2013. u 15:05h
Izvor: RTV City
Nakon više od dve godine pauze, 12. aprila nastavljeni su radovi na izgradnji i rekonstrukciji zgrade Narodnog pozorišta, i to na starom, zaštićenom delu. On bi, ukoliko finansije budu pristizale kako je planirano, trebalo da bude završen do polovine septembra a do tada, Tehnički fakultet iz Novog Sada radi na izmenama glavnog projekta koji se odnosi na ostatak objekta.
Radovi na zaštićenom delu pozorišta teku prema planu

Prema rečima Snežane Pejčić, predsednice Radne grupe za nadzor nad izvršenjem poslova na realizaciji projekta adapatcije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta, do sada je izmenjeno oko 40 odsto postojećeg projekta, prema kome su u maju 2007.godine otpočeli radovi.

Izmene predviđaju smanjenje površine sa 17.500 m2 na 14.500m2, smanjenje visine za 6 metara, odnosno na postojeću visinu, dve umesto tri scene, i smanjenje vrednosti investicije sa 24 miliona evra na 16 miliona evra.

S obzirom na to da je u dosadašnje radove uloženo 5,5 miliona evra, za završetak rekonstrukcije i izgradnje neophodno je još 10, 5 miliona evra.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 4540
Povezane teme

Narodno pozorište

rekonstrukcija pozorišta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.