• Pregleda: 4273

Radovi na zaštićenom delu pozorišta teku prema planu

Nakon više od dve godine pauze, 12. aprila nastavljeni su radovi na izgradnji i rekonstrukciji zgrade Narodnog pozorišta, i to na starom, zaštićenom delu. On bi, ukoliko finansije budu pristizale kako je planirano, trebalo da bude završen do polovine septembra a do tada, Tehnički fakultet iz Novog Sada radi na izmenama glavnog projekta koji se odnosi na ostatak objekta.
Radovi na zaštićenom delu pozorišta teku prema planu

Prema rečima Snežane Pejčić, predsednice Radne grupe za nadzor nad izvršenjem poslova na realizaciji projekta adapatcije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta, do sada je izmenjeno oko 40 odsto postojećeg projekta, prema kome su u maju 2007.godine otpočeli radovi.

Izmene predviđaju smanjenje površine sa 17.500 m2 na 14.500m2, smanjenje visine za 6 metara, odnosno na postojeću visinu, dve umesto tri scene, i smanjenje vrednosti investicije sa 24 miliona evra na 16 miliona evra.

S obzirom na to da je u dosadašnje radove uloženo 5,5 miliona evra, za završetak rekonstrukcije i izgradnje neophodno je još 10, 5 miliona evra.

Izvor: RTV City

povezane teme

22
Kobescxak Odgovori
Icemo mi u pozoriste, samo je pitanje gde i kada.
DUDA Odgovori
a sad aplauz moliću lepo, mislim ima s čim i da se pohvalimo "Nakon više od dve godine pauze, 12. aprila nastavljeni su radovi na izgradnji...."
slanik Odgovori
Nastavljeni su radovi na izgradnji Novog pozorišta na Starom pozorištu, kako bi
Staro pozorište bilo kao i Novo pozorište, jer Novo pozorište i Staro pozorište
trebaju biti Novo pozorište i onda će Staro pozorište uz Novo pozorište da
da zasija kao Novo pozorište, čime će Novo pozorište imati i Staro pozorište, a
Staro pozorište će biti ne samo Staro pozorište već i Novo pozorište pored Novog
pozorišta koje ima i Staro pozorište.
Vesko Odgovori
Trebali ste pozvata pocasnog građanina Jozefa Kasa da otvori radove i da se slika sa slemom.Bio je
dugo i predsednik upravnog odbora i ime neke zasluge zasto je sve ovako kako je.A moce ce se
naci i u Subotickim novinama ova vest, sa njegovom slikom na naslovnoj strani.
Always Ultra Odgovori
Osim nove boje krana...nista se drugo ne vidi da se radi !!
Sid76 Odgovori
Hvala Bogu!
Skidajte taj suvisni i ruzni gornji sprat
Suboticanin Odgovori
Da , da , bice ovo zavrseno kad na vrbi rodi grozdje
kaiserlich und königlich Odgovori
Za vreme Austro-Ugarkse pre 160 godina (!) je trebalo godinu dana da se izgradi ono velelepno pozorište koje ste vi srušili pre 6 godina i ostavili nam ovaj betonski monstrum u samom centru grada.
Zmija Odgovori
nisam ni hteo citati ceo text sam naslov me je nasmejao :-), po cijem planu???
hahahahaha 2010
clouseau Odgovori
Bravo! Samo da ga niste srusili! Tragikomicno...
bravo Odgovori
Kakvi radovi ? Stavite dizalicu i napisete kako se nastavljaju radovi .Pa koga vi mislite da vise mozete da lazete ? Pa nisam valjda retard da bi poverovao ?
x Odgovori
Radovi na zaštićenom delu pozorišta teku prema planu.......kasne skoro 10 godina!
sos Odgovori
upozorio bih one koji prave planove ,za ne znam koju verziju izgleda buduceg pozorista da obrate paznju na sve ''detalje'' izgleda prednjeg dela starog pozorista,nije u redu da se podleze dnevno politickoj klimi ,vec radi rekonstrukcija u izvornom obliku.moje zapazanje mi daje za pravo da ovo kazem ,jer se odstupa od nekih bitnih izgleda fasade i natpisa.!!!!!
popaj Odgovori
A sada NARODE !!!
BAJKU na priča,ona koja je dobila ime po liku iz bajke !!!!
Veciti luzerifh Odgovori
Tako ste luzeri pricali i za bazen pa Vas nigde nije bilo misevi kada se otvaralo,uzivajte jos malo u pljuvanju:))
volim pozorište Odgovori
Da li je istina da se pojavila ova periča da bi nam bilo rečeno da su 12. aprila nastavljeni radovi na obnovi starog dela pozorišta. To piše u prvoj rečenici i nije valjda da od tada do sada ne postoji nikakva novija aktuelnija situacija. Da li je moguće da nema ništa novo da se javi i nikakva nova slika da je nešto urađeno za proteklih 67 dana ili ako ništa drugo za koliko je povećan dug prema izvođaču radobva.
Nije istina da je izmenjeno 40 % postojećeg projekta nego su projektantii završili 40 % poslova na izradi
projekta koji će biti valjda konačan - bar su nama tako kazali ljudi koji znaju.
Niko ne zna koliko će to koštati jer svi nagađaju jer nemaju konačni prokelat i nemaju pojma kako će sve izgledati i šta će sve biti unutra i kako bi mogli znati koliko koštaće. Sada lepo zvuči da se kaže da će ga smanjiti da uštedili su 8 miliona evra.
Još niko ne zna kako će izgledati fasada sim da će biti moderna i savremena a to samo zbnači da biće skupa i da svakog meseca će trebati plaćati njeno čišćenje ako bude staklo i metal kao što se pominje da će biti.
Radne grupe i komisije rade, projektanti rade sve to je u redu samo niko da pokaže šat su uradili majstori i dokle su stigli.
earthworker Odgovori
potrebno je daleko vise evra kao sto ce na kraju biti ali bi dobro u medjuvremenu doslo i tih tricavih 10-tak milijuna za kakav / takav nastavak. sam odnos potencijalni komercijalnog prostora i odnog odvojenog za predstave i umetnost je po ovom novom takav da ja ne razumem zasto se i dalje prica o izgradnji pozorista! starog, novog vise nije vazno. na kraju ce se jos i zvanicno nazvati pozoriste svetog petra kajgana.
ma da Odgovori
Radovi na ZASTICENOM delu pozorista????? Ja ne vidim da se ista zastitilo i sacuvalo na nekadasnjem pozoristu
ma da Odgovori
hahahahaha slanik, svaka cast na komentaru, imas palac gore od mene....hahahahahaha
jk Odgovori
Sugradjani, vi zaista ne vidite da se radovi odvijaju? Da radovi idu prema planu I programu dokazuje I to da su umetnici ulepsali zastitnu ogradu, za prvi kvartal tekuce godine to je izgleda(nazalost) cini se meni, jedino I bilo u planu. Umetnici ,,zamazali'' ogradu, a vlast gradjanima oci, itd....
Pera Odgovori
Videli smo onu kinesku novu igračku od 4 miliona dinara.Sramoto jedna!
lakumity103 Odgovori
Ne znam na šta će ličiti ako ga jednog dana završe ali sada čoveku treba vanzemaljska mešta da od ove gomile betonskog s...nja zamisli nešto korisno i lepo na tom mestu. Što se tiče cifri koje su bile i koje su sada u opticaju za odobrovanje istih najblaža kazna bi trebala da je doživotni zatvor za pametnjakoviće i ostatak da provedu čisteći onih 400 000 cigli što "ne znaju" gde su. Nikada mi neće biti jasno koliko bolesan um je na tom mestu predvideo 6 spratova u visinu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.