Komentara: 1
Pregleda: 1485

Radovi na pozorištu teku po planu

04.05.2010. u 11:14h
Izvor: RTV Yueco
Radovi na pozorištu teku po planu

Druga faza radova na rekonstrukciji i izgradnji Narodnog pozorišta u Subotici trebalo bi da bude završena do sredine jula. Trenutno se obavljaju radovi na natkrivanju dvorana i u starom delu objekta. Treća faza radova treba da počne krajem leta i košta 650 miliona dinara.

Pojedini Subotičani ne veruju da će u skorije vreme da Subotica dobije pozorište. Građani se plaše da Narodno pozorište neće biti skoro izgrađeno i da će predstavljati ruglo grada. Nadzorni organ kaže da sada radovi teku po planu. U toku su radovi na izlivanju betona u novom delu teatra i podbetoniranje podruma u starom delu teatra. Pod betoniranje podrazumeva ulivanje betona ispod postojećih zidova i to u dubini od 1 metra, tako će visina podruma biti oko 3 metra, što će prostor učiniti funkcionlanim.

Treća faza radova treba da počne sredinom jula i staje 650 miliona dinara. Sredstva namenjena trećoj fazi će se u velikoj meri utrošiti na scensku tehniku, planira se potpuni restauracija i završetak zaštićenog dela kao i njegovo spajanje sa novim delom.

Za završetak svih radova potrebno je još 15 miliona evra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1485
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.