Komentara: 0
Pregleda: 3332

Radovi na Koridoru 10 nastavljaju se u ponedeljak

15.01.2011. u 17:23h
Izvor: RTV Yueco
Radovi na Koridoru 10 nastavljaju se u ponedeljak

Radovi na izgradnji severnog kraka Koridora 10 trebalo bi da se nastave u ponedeljak. Kada je ceo projekat započet, ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, je tvrdo da će radovi biti završeni do početka 2011.godine, zatim je pomeren rok na februar, a mart. Kako današnji “Dnevnik” piše decembarski sneg prekinuo je radove na autoputu Horgoš – Novi Sad i graditelji su otišli na zimski mini-odmor i još se nisu potpuno okupili na gradilištu.

„Putevi Užice“ iskoristili su nekoliko proteklih lepih dana i nastavili radove 10. januara, a „punom parom“ kreću od ponedeljka. A kada će se završiti autoput, zavisi od vremenskih uslova. Osim obezbeđivanja novca, za realizaciju ambicioznog projekta izgradnje Koridora 10 u Srbiji glavni preduslov je brzina i kvalitet izrade projektne dokumentacije, nakon čega sledi rešavanje imovinskopravnih odnosa i sprovođenje tenderskih procedura, navodi “Dnevnik”.

U preduzeću „Koridor 10“ kažu da su zbog sporog projektovanja autoputeva radovi otvoreni samo na onim deonicama gde su ispunjeni osnovni preduslovi izgradnje, a na ostalim neizgrađenim deonicama očekuje se da se otvore ove godine. Radi prevazilaženja uočene sporosti, Vlada Srbije je donela odluku da preduzeće „Koridor 10“ bude u 2011.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3332
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.