Komentara: 0
Pregleda: 1489

Radovi kreću iduće nedelje

18.09.2010. u 13:13h
Izvor: Grad Subotica portal
Radovi kreću iduće nedelje

Nakon zaključivanja tendera, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja je potpisalo ugovore sa kompanijama koje su dobile poslove rekonstrukcije Velikog parka i izgradnje kanalizacije. Ugovori su potpisani sa kompanijom "Rasveta" iz Subotice koja će izvršiti rekonstrukciju dela Velikog parka i kompanijom "Projektomontaža" iz Beograda koja će izvršiti radove na izgradnji kanalizacije.

U razgovoru sa Jasminom Šećićem, GradSubotica saznaje da će gradilišta biti otvorena iduće nedelje, nakon čega će krenuti radovi.

- Nakon zatvaranja tendera komisija je ustanovila da su najbolje ponude za ova dva posla dali "Rasveta" iz Subotice i "Projektomontaža" iz Beograda. Ministarstvo ekonomije je zaključilo ugovore sa pomenutim firmama, što nam omogućuje da tokom sledeće nedelje otvorimo oba gradilišta- ističe Šečić za GradSuboticu.

Da potsetimo, tenderskom dokumentacijom se za rekonstrukciju Velikog parka predviđa prva faza koja obuhvata radove na zameni ukupno 198 kandelabara. Uz obalu će se postaviti 50 svetiljki bele boje, a u parku 148 svetiljki crne boje kao u centru grada. Pored zamene svetiljki ovom fazom se predviđa i rekonstrukcija šetališta uz obalu od spomenika Lajoša Vermeša do hotela Pezident gde se završava Veliki park. Umesto dosadašnjeg betona, staze će biti popločane klinker opekom, a postojaće i staze koje će delom biti asfaltirane i to za potrebe onih koji voze rolere. Takođe zbog predviđenih radova na Ženskom štrandu, staza od ulice Jožefa Hegediša do štranda neće biti popločana, kako se postavljena kocka ne bi oštetila usled prolaska mašina koje će raditi na Ženskom štrandu. Taj deo će biti urađen nakon završetka rekonstrukcije Ženskog štranda. Ostatak radova na Velikom parku spada u drugu fazu i predviđen je za sledeću godinu.

 

Na drugoj strani jezera, uz Kanjiški put će kompanija "Projektomontaža" od naredne nedelje pokrenuti radove na izgradnji kanalizacije. U planu je izgradnja mreže na Kanjiškom putu od Omladinskog jezera do Vikend naselja i u samom Vikend naselju. To će omogućiti priključenje svih postojećih objekata u Vikend naselju na kanalizacionu mrežu i pražnjenje postojećih septičkih jama koje predstavljaju jedan od tri najveća zagađivača jezera. Takođe kanalizacija je jedan od preduslova bez kojeg je investicija "Terme olimie" na izgradnju Banje Palić na Muškom štrandu praktično nemoguća. Pored ovih vodova u planu je i krak u Barskoj ulici prema Šupljaku.

Izvor: Grad Subotica portal
Postavljeno pre 13 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1489
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.