• Pregleda: 5666

Radno vreme javnih preduzeća i ustanova za vreme državnog praznika

Povodom državnog praznika Dan primirja u Prvom svetskom ratu, javna preduzeća i ustanove u ponedeljak, 12. novembar, neće raditi ili će sugrađanima pružati usluge kroz dežurstva.
Radno vreme javnih preduzeća i ustanova za vreme državnog praznika

U znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada je u Francuskoj, u specijalnom vagonu maršala Ferdinanda Foša, potpisano primirje u Prvom svetskom ratu, u našoj zemlji, ali i svim zemljama koje su potpisale sporazum, u nedelju će se obeležiti Dan primirja u Prvom svetskom radu.

Ovaj praznik svečano se obeležava još od 1919. godine, dok je Narodna skupština Srbije krajem 2011. godine usvojila izmene Zakona o državnim i drugim praznicima, kojim je predviđeno da se Dan primirja svečano obeležava i da bude neradni dan. Kako praznik ove godine pada u nedelju, neradan dan biće ponedeljak, 12. novembar.

Zbog državnog praznika, u Domu zdravlja Subotica u ponedeljak će biti organizovano dežurstvo u Službi za opštu medicinu, u periodu od 7 do 20 časova u ambulanti Ogranak IV (Karađorđev put 55), dok će od 20 do 7 časova narednog dana dežurstvo biti u Službi za hitnu medicinsku pomoć. U Bajmoku i Čantaviru dežuraće se uobičajeno, tokom celog dana.

Kada je u pitanju Služba za zdravstvenu zaštitu dece, dežurstvo će biti organizovano u Dečijem dispanzeru od 8 do 24 časa, dok će Stomatološka služba za decu i odrasle dežurati u zgradi Zubne poliklinike, od 7 do 13 časova.

Ogranci Apoteke Subotica na Prozivci, u Čantaviru i Bajmoku u ponedeljak će dežurati od 7 do 13 časova, dok će apoteka u prizemlju Gradske kuće raditi non-stop.

Autobusi JP "Subotica-trans" u ponedeljak će saobraćati po redu vožnje za nedelju, dok će autobus za Segedin, s vremenom polaska u 6:30 i vremenom povratka u 12:30 časova, saobraćati redovno.

U ponedeljak, JKP "Čistoća i zelenilo" neće odnositi kućno smeće iz domaćinstava. Smeće će se tog dana redovno iznositi samo iz Mesne zajednice Kelebija (leva strana). Gradska deponija će biti zatvorena, kao i blagajna preduzeća.

Tokom praznika, JP "Pošte Srbije" radiće na graničnim prelazima non-stop, dok će dežurne biti pošte u Rodiću od 8 do 20:30 časova i Univerexportu na Bajskom putu od 7 do 20 časova. 

Za vreme praznika, Trgopromet i Roda radiće po uobičajenom radnom vremenu, dok će Maxi biti zatvoren.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Prozivka Odgovori
Ne mogu ni da zamislim gomilu smeća koja će se nakupiti do utorka ujutro. Nedeljom nam je ionako katastrofa. 3 kontejnera + jedan manji, na veliki blok zgrada i Ideu. Ma sjajno.
Uvek u pravu Odgovori
Kad je neradni dan niko se ne buni iako se zna kakav je povod za taj neradni dan.
Fox Odgovori
Polovina butika ce biti otvorena u gradu. Nekad se trazila posebna dozvola i placao se veci porez ako je neko radio za drzavni praznk. Ovako zasto ne bi vlasnik otvorio radnju, nek jadni radnici rade ( za istu platu) .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.