Komentara: 21
Pregleda: 15152

Radno vreme Javnih preduzeća i ustanova tokom Uskršnjih praznika

17.04.2014. u 12:08h > 20:28
Izvor: Subotica.com
U Srbiji se od petka do ponedeljka (zaključno sa) praznuje verski praznik - Uskrs. U javnim ustanovama i preduzećima neradni dani su 18., 19., 20. i 21. april 2014. godine. U skladu sa tim pojedine ustanove i javna preduzeća na nivou grada organizovali su svoj rad u neznanto izmenjenom režimu kroz dežurstva i skraćeno radno vreme.
Radno vreme Javnih preduzeća i ustanova tokom Uskršnjih praznika

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Vaskrs verski praznik koji se praznuje od Velikog petka do drugog dana Vaskrsa, pri čemu su neradni dani ove godine od petka, 18. aprila, do ponedeljka, 21. aprila. U saopštenju se podseća na to da su ovi neradni dani propisani Zakonom o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji.

U skladu sa tim pojedine ustanove i javna preduzeća na nivou grada organizovali su svoj rad u neznanto izmenjenom režimu kroz dežurstva i skraćeno radno vreme.

Služba za opštu medicinu

Nijedna ambulanta u gradu i van grada neće raditi u dane praznika (petak-ponedeljak).  Dežurstvo će biti organizovano u Službi za hitnu medicinsku pomoć 24 sata. Zdravstvene stanice u Bajmoku i Čantaviru organizovaće dežurstvo na isti način kao u gradu.

Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece

Tokom svih dana praznika (petak-ponedeljak) obavlja dežurstvo u Dečijem dispanzeru, Đure Đakovića 14, od 8 do 20 časova. U periodu od 20 časova do ponoći dežurstvo je u SHMP.

Radno vreme Javnih preduzeća i ustanova tokom Uskršnjih praznika

Stomatološka služba

Tokom svih dana praznika (petak-ponedeljak) obavlja dežurstvo u zgradi Zubne poliklinike, Trg žrtava fašizma 16, u vremenu od 7 do 13 časova.

Dežurna apoteka ispod Gradske kuće

Tokom uskršnjih praznika od četvrtka do utorka biće dežurna apoteka ispod Gradske kuće. U petak i subotu će raditi apoteka kod Sinagoge od 7 i 30 do 13 sati. U subotu dežura apoteka na Paliću u istom terminu. Ogranci apoteke u Čantaviru i Bajmoku rade u petak i subotu od 7 i 30 do 13 sati.

Narodna kuhinja neće spremati obroke do utorka

Narodna kuhinja Crvenog krsta će tople obroke za korisnike pripremati do sutra. U ponedeljak neće biti kuvanog obroka. Korisnici će kuvane obroke ponovo dobiti u utorak, po već ustaljenom rasporedu. Crveni krst je obezbedio izvesnu količinu hrane u konzervama, koju će ove nedelje isporučiti uz kuvani obrok, kako bi pomogla korisnicima programa Narodne kuhinje tokom nekoliko dana kada neće biti kuvanog ručka.

Autobuski prevoz na gradskim, prigradskim, međumesnim i međunarodnim linijama

Za vreme Uskršnjih praznika linije JP "Subotica-trans" saobraćaće prema sledećem režimu: u petak (18. april) i ponedeljak (21. april) sve linije u gradskom i prigradskom saobraćaju će saobraćati prema nedeljnom redu vožnje.  U ponedeljak i petak neće saobraćati linija za Beograd i međunarodna linija Subotica-Segedin.

Za vreme Uskršnjih praznika autobus na međumesnoj liniji Subotica-Novi Sad saobraća sa polaskom iz Subotice u 11,45 i sa povratkom iz Novog Sada u 20 časova. Međunarodne linija Subotica-Novi Sad-Zagreb i Novi Sad-Subotica- Segedin će saobraćati redovno.

Radno vreme Javnih preduzeća i ustanova tokom Uskršnjih praznika

Bez odnošenja smeća na celoj teritoriji Grada (petak i ponedeljak)

JKP “Čistoća i zelenilo“ u petak i ponedeljak neće odnositi smeće iz domaćinstava na celoj teritoriji Grada Subotice, osim na sledećim lokacijama (petak) Mišićevo i Bajmok (desna strana) i u ponedeljak samo iz Kelebije (iz žutih vreća).

Pošta radi samo na graničnim prelazima i delomično u supermarketu "Rodić"

Tokom uskršnjih praznika, od pošta će raditi samo one na graničnim prelazima i to non stop, u Rodiću sutra, u subotu i ponedeljak od 8 do 20.30 a u subotu će biti otvorena i Pošta 1, od 8 do 15 časova.

Radno vreme Javnih preduzeća i ustanova tokom Uskršnjih praznika

Bez naplate parkiranja od petka do ponedeljka

Javno komunalno preduzeće "Parking" u vreme uskršnjih praznika (petak-ponedeljak) naplatu i kontrolu parkiranja vršiće u petak, 18. aprila i subotu 19. aprila na Buvljaku, u 3.zoni, i na Zatvorenom parkingu kod Mlečne pijace, po uobičajenom režimu rada. U svim ostalim zonama parkiranje će u periodu od 18. do 21.aprila (zaključno sa ponedeljkom) biti besplatno. Reklamacije i blagajna Preduzeća neće raditi tokom uskršnjih praznika.

Radno vreme Javnih preduzeća i ustanova tokom Uskršnjih praznika

Rad Trgoprometa i lokalnih supermarketa

Sve Trgoprometove prodavnice i Supermarket 024 sutra i u subotu radiće po uobičajenom radnom vremenu. U nedelju će raditi po nedeljnom radnom vremenu, u ponedeljak do 13 časova, osim prodavnice broj 87, koja će biti zatvorena. Supermarket 024 će u nedelju i ponedeljak raditi od 8 do 13 časova. Maxi će sutra biti otvoren do 18 časova, u nedelju ne radi a u subotu i ponedeljak će raditi uobičajeno. Idea samo u nedelju neće raditi, ostalim prazničnim danima radno vreme će biti uobičajeno.

Blagajne Vodovoda neće raditi u petak i ponedeljak

U vreme verskog praznika Uskrsa, blagajne JKP "Vodovod i kanalizacija" Subotica neće raditi u petak 18. i ponedeljak 21. aprila.

Pijace radno, ali skraćeno

Mlečna pijaca, pijaca “Zelenac" na Prozivci, zelena pijaca u teslinom naselju i Kvantaška pijaca će u petak, nedelju i ponedeljak, raditi od 5,30 do 13 časova. U subotu, 19. aprila, radno vreme će biti od 5 i 30 do 17 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 15152
Povezane teme

uskrs neradni dani

neradni dani za praznike

uskršnji praznici

informacije za uskrs

Uskrs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.