• Pregleda: 12109

Radno vreme i dežurstva tokom praznika

Tokom predstojećih praznika koji počinju od sutra (1. maj) pa traju sve do 6. maja kada se završava pravoslavni Uskrs, službe unutar grada su se organizovale u skladu sa internim dogovorima, u skladu sa delatnošću i njihovo radno vreme i/ili dežurstva možete da pogledate u nastavku.
Radno vreme i dežurstva tokom praznika

POŠTE

Od sutra, pa do 06. maja, pošte na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija će raditi po uobičajenom radnom vremenu, od 00:00 – 24:00 časa.

Dežurne pošte:

 • Pošta u Megamarketu Rodić će raditi u skladu sa radnim vremenom objekta i to: 01. maja od 08:00 do 15:00 časova, a od 02. do 06. maja, pošta će raditi od 08:00 – 20:30 časova.
 • Pošta u Prvomajskoj ulici će raditi 04. maja u periodu od 08:00 – 14:00 časova.
 • Ostale pošte neće raditi od sutra, pa sve do 06. maja.

APOTEKE

Ogranci Apoteke Subotica će u toku predstojećih prvomajskih i vaskršnjih praznika dežurstvo vršiti u sledećim ograncima:

 • Dežurstvo u apoteci kod Gradske kuće odvijaće se svakog dana do 07. maja do 7:30 časova.
 • Dežurstvo u apoteci kod Jevrejske crkve i na Prozivci biće 03. i 04. maja u periodu od 07:30 – 13 časova
 • Dežurstva u apoteci u ulici Đure Đakovića, kao i u apotekama u Bajmoku i Čantaviru 03. maja, 04. maja i 06. maja biće u periodu od 07:30 – 13 časova.
 • 01. maja, 02. maja u periodu od 09:00 – 17:00 časova, kao i 04. maja u periodu id 07:30-13:00 časova, biće dežurna apoteka na Paliću.

DOM ZDRAVLJA

Tokom predstojećih Prvomajskih i Vaskršnjih praznika, u periodu od 01. 05. - 06. 05. 2013. rad u Domu zdravlja Subotica će biti organizovan kao dežurstvo, na sledeći način:

Služba za opštu medicinu:

 • Nijedna ambulanta u gradu i vangradskim naseljima neće raditi u navedenom periodu. Dežurstvo će biti organizovano u Službi za hitnu medicinsku pomoć 24 sata, od 07-07 narednog dana.
 • Zdravstvene stanice u Bajmoku i Čantaviru organizovaće dežurstvo na isti način kao u Službi za hitnu medicinsku pomoć.

Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece:

 • Tokom svih dana praznika pedijatar obavlja dežurstvo u Dečijem dispanzeru, Đure Đakovića 14, od 08 – 20 sati. U periodu od 20 – 24 časa (do ponoći), dežurstvo je u SHMP.

Stomatološka služba:

 • Tokom svih dana praznika obavlja dežurstvo u zgradi Zubne poliklinike, Trg žrtava fašizma 16, u vremenu od 07 – 13 časova.

ČISTOĆA I ZELENILO

JKP "Čistoća i zelenilo", 01. maja, 02. maja i 03. maja neće odnositi smeće iz domaćinstava, osim:

 • 01. maja odnosiće smeće iz Male Bosne
 • 02. maja će odnositi smeće iz Đurđina i Žednika, a 03. maja će smeće odnositi iz Bajmoka (desna strana).
 • Na drugi dan Vaskrsa, u ponedeljak 06. maja, JKP "Čistoća i zelenilo" će redovno odnositi smeće iz domaćinstava.

SUBOTICATRANS

Za vreme majskih praznika i Vaskrsa, linije JP "Subotica-trans" će saobraćati prema sledećem:

 • Sve gradske i prigradske linije će saobraćati 01. maja, 02. maja, 03. maja i 06. maja po nedeljnom redu vožnje.
 • Linija Subotica-Beograd neće saobraćati 01. maja, 02. maja, 03. maja i 06. maja.
 • Međunarodna linija Subotica-Segedin neće saobraćati 01. maja, a Međunarodna linija Subotica-Novi Sad-Zagreb neće saobraćati 01. maja i 02. maja.
 • Polasci na liniji Subotica- Novi Sad sa vremenom polaska iz Subotice u 06:15 i 16:30 i vremenom povratka iz Novog Sada u 11:40 i 21:00 čas, neće saobraćati 01. maja, 02. maja, 03. maja i 06. maja.
 • Međunarodna linija Novi Sad-Subotica-Segedin će saobraćati za vreme državnih praznika, po redu vožnje.

Za prvomajske praznike linija 6 će saobraćati prema sledećm redu vožnje:

 • 1. maja od 9h na svakih 10 minuta od Lifke, odnosno od Vikend Naselja. Poslednji polazak je u 00:30 sa Vikend Naselja;
 • 2. maja od 9h na svakih 15 minuta od Lifke, odnosno od Vikend Naselja. Poslednji polazak je u 22:15h sa Vikend Naselja;
 • Noćni polasci na liniji 6 će saobraćati 01. maja po redu vožnje.

GRADSKA UPRAVA I USLUŽNI CENTAR

Gradska uprava i Uslužni centar u Gradskoj kući neće raditi 1. i 2. maja zbog prvomajskih praznika, kao i 3. i 6. maja zbog verskog praznika Vaskrsa.

PARKING

Javno komunalno preduzeće "Parking" u vreme prvomajskih i uskršnjih praznika, u periodu od 1. do 5. maja naplatu i kontrolu parkiranja vršiće samo na Buvljaku, u 3. zoni, i na Zatvorenom parkingu kod Mlečne pijace, po skraćenom režimu od 7 – 13 časova. Više detalja na vesti "Dani bez naplate parkiranja za vreme prvomajskih i uskršnjih praznika"

povezane teme

9
rosalinda Odgovori
Neverovatno je saznanje: " Nijedna ambulanta u gradu neće raditi. Dežurstvo će biti u Službi za hitnu medicinsku pomoć 24 sata." - a na tom dežurstvu svi lekovi koji se ispisuju plaćaju se po PUNOJ CENI na "beli recept". ZAŠTO ? Molim objašnjenje....jer mi svakoga meseca, GODINAMA, plaćamo zdravstveno osiguranje koje nam skidaju sa LD.
rax Odgovori
ZA OVOLIKO STANOVNIKA JEDNA DEZURNA SLUZBA, fantasticna organizacija drzave i grada. ali dobro da ipak neko i radi, jer je u medijima bilo reci o tome, da med. osoblje cele zemlje, platu nisu dobili.
suboticanin Odgovori
to su drzavna dezurstva. A sve ostalo sto radi ,je privatni sektor koji ne postuje zakon o radu.Svi oni su potposali da ce RADITI ZA DANE DRZAVNOG PRAZNIKA BEZ NAKNADE ILI ZA MINIMALAC .ko ne veruje neka proverui.Ziveo praznik rada
Mike Odgovori
Šta očekujete od "glupog i propalog seljačkog grada"....Dobro da i radi nešto u ovom selu.
Goran Odgovori
Da li radi Rodic sutra?
gregor Odgovori
radi Rodić, radio je i za 01. maj
bo Odgovori
rosalinda draga..
Lek na recept koji priznaje Fond RZZO od 2009 može ispisati samo Vaš izabrani lekar.
A pošto u Hitnoj pomoći DEŽURAJU lekari oni po toj uredbi nemaju pravo ispisivanja recepata na teret Fonda.
eto pojašnjenja da ne bi građane dovodili u zabludu..
A pitam ja vas da li je normalno da u dežurstvo za 24 časa dođe 130 pacijenata na pregled kod lekara....????
Goran Odgovori
Nije radio Rodic danas.
Milsim da bi bilo korisno da http://www.subotica.com ubuduce objavi koje ce a koje prodavnice nece raditi tokom praznika.
Svasta Odgovori
Koliko sam ja upucen, dezerstva se organizuju za hitne slucajeve a ne za i ispisivanje recepata koja se rade kod izabranog lekara! Budimo sretni da i to imamo za vreme praznika. U svetu se debelo naplacuju pregledi u dezurstvima ako nisu bili indikovani. Dezurstva nisu opsti pregledi gde se ide po savet lekara.
@rosalinda, kako napreduje nasa drzava uskoro nece biti ni belih recepta pa cete i to morati kupiti u knjizari pa tek onda da se ispise lek.
Za ovih 6 dana oni su jedini koji mogu da pomognu sugradjanima, oni jedini rade a vama i to smeta?! Ne zasluzujete ni beli recept!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.