• Pregleda: 921

Radno - okupacionom terapijom do poboljšanja kvaliteta života

Pre četiri meseca Udruženje „COSMO“ je u saradnji sa Gerontološkim centrom iz Subotice, a uz finansijsku podršku Pokrajinksog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju pokrenuo projekat preko kojeg je jedno lice angažovano za rad u okviru radno-okupacionih aktivnosti.
Radno - okupacionom terapijom do poboljšanja kvaliteta života

Zamisao projekta je da se kroz organizovano delovanje i osmišljavanje aktivnosti za korisnike usluga domskog smeštaja u Gerontološkom centru kao i članovima gerontoloških klubova na teritoriji Subotice poboljša kvalitet života kroz različite aktivnosti.

Radno-okupaciona terapija se sprovodi kroz niz aktivnosti odabranih isključivo na osnovu interesovanja i sposobnosti samih korisnika. Ona ima za cilj da zabavi i zainteresuje korisnika za rad i izvuče ga iz izolacije koju predstavlja njegov dom ili soba u kojoj boravi.

Do sada je kroz ovaj projekat realizovano nekoliko različitih radionica: radionica dekupaž tehnike i oslikavanja cegera, slikarska, vajarska i slamarska radionica, kao i radionica za izradu pletenih korpi od novina.

U toku trajanja projekta biće napisan i priručnik koji bi poslužio kao praktičan vodič za rad sa osobama kojima je radno-okupaciona terapija neophodna. Krajem novembra će biti održana izložba radova nastalih na kreativnim radionicama održanim u sklopu projekta.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.