Komentara: 0
Pregleda: 1157

Radno - okupacionom terapijom do poboljšanja kvaliteta života

01.10.2014. u 12:55h
Izvor: Subotica.com
Pre četiri meseca Udruženje „COSMO“ je u saradnji sa Gerontološkim centrom iz Subotice, a uz finansijsku podršku Pokrajinksog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju pokrenuo projekat preko kojeg je jedno lice angažovano za rad u okviru radno-okupacionih aktivnosti.
Radno - okupacionom terapijom do poboljšanja kvaliteta života

Zamisao projekta je da se kroz organizovano delovanje i osmišljavanje aktivnosti za korisnike usluga domskog smeštaja u Gerontološkom centru kao i članovima gerontoloških klubova na teritoriji Subotice poboljša kvalitet života kroz različite aktivnosti.

Radno-okupaciona terapija se sprovodi kroz niz aktivnosti odabranih isključivo na osnovu interesovanja i sposobnosti samih korisnika. Ona ima za cilj da zabavi i zainteresuje korisnika za rad i izvuče ga iz izolacije koju predstavlja njegov dom ili soba u kojoj boravi.

Do sada je kroz ovaj projekat realizovano nekoliko različitih radionica: radionica dekupaž tehnike i oslikavanja cegera, slikarska, vajarska i slamarska radionica, kao i radionica za izradu pletenih korpi od novina.

U toku trajanja projekta biće napisan i priručnik koji bi poslužio kao praktičan vodič za rad sa osobama kojima je radno-okupaciona terapija neophodna. Krajem novembra će biti održana izložba radova nastalih na kreativnim radionicama održanim u sklopu projekta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1157
Povezane teme

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.