Komentara: 14
Pregleda: 3891

Radnici "Željezničara" potpisali sporazume o isplati zarada

06.03.2013. u 15:23h
Izvor: RTV Yueco
Tridesetak nekadašnjih radnika konfekcije Željezničar potpisalo je danas sporazume sa nekadašnjim poslodavcem kojim se reguliše isplata zaostalih zarada i otpremnina. Sporazumi, koji regulišu da će se isplata vršiti svakog meseca u narednim mesecima, potpisani su u Kancelariji zaštitnika građana Subotice, koja je bila medijator između nekadašnjih radnika i preduzeća. Ako se ne računa zaštitna radionica, u ovom nekadašnjem tekstilnom gigantu ostao je samo jedan zaposleni.
Radnici "Željezničara" potpisali sporazume o isplati zarada

Nekadašnji radnici Konfekcije Željezničar će na osnovu potpisanog sporazuma primati zaostale zarade, odnosno otpremnine za odlazak iz preduzeća, u slučaju da su proglašeni tehnološkim viškom. Svak od njih u proseku između 20.000 i 24.000 dinara mesečno. Već je isplaćena zaostala zarada za jun, do kraja meseca sledi isplata zaostale zarade za jul, nakon čega sledi jednom mesečno isplata zaostalih plata za avgust, septembar i oktobar, a pojedinci će dobiti iza novembar. Nakon toga, na isti način, od avgusta, u deset mesečnih rata, sledi i isplata otpremnina. Na ovaj način, kako ocenjuju, završena je njihova agonija u ovom preduzeću.

Radnici supojedinačne sporazume potpisivali u Kancelariji zaštitnika građana Subotice, gde su se prvo uverili u tekst sporazuma, nakon čega je sledilo njegovo overavanje potpisom i pečatom između samih radnika i poslovodstva preduzeća. Ova akcija je izvedena u sklopu medijacije, odnosno posredništva ove kancelarije po nalogu predsednice Skupštine grada, kako bi radnici dobili zaostale zarade, kao i otpremnine za one radnike koji su proglašeni tehnološkim viškom.

Nekadašnji jugoslovenski gigant u proizvodnji tekstila Akcionarsko društvo “Željezniccar” iz Subotice spao je na svega jednog zaposlenog pošto ga je napustila većina radnika zbog neisplaćenih zarada.

Pod tom većinom se podrazumeva poslednjih dvadesetak radnika koji su u nekoliko navrata početkom novembra i decembra, i oko Nove godine otišli iz preduzeća potpisavši sporazum kojim su proglašeni tehnološkim viškom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 14
Pregleda: 3891
Povezane teme

kancelarija zaštitnika građana Subotice

zaštitnik građana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.