Komentara: 1
Pregleda: 2256

Radnici Wow Vineri-a u štrajku

10.09.2010. u 18:00h
Izvor: RTV Yueco
<p>Već 10 dana u kompaniji Wow Vineri traje generalni &scaron;trajk radnika. Jo&scaron; početkom avgusta radnici su poku&scaron;avali da stupe u kontakt sa vlasnikom Živojinom Đorđevićem, ali se on nije, kako radnici kažu, udostojio da odgovori do dan danas.&nbsp;</p>
Radnici Wow Vineri-a u štrajku

Nakon toga radnici su odlučili da stupe u štrajk, koji će prema njihovim rečima biti prekinut samo ukoliko se ispune njihovi zahtevi. Svoje zahteve imaju i radnici preduzeća Maladost koji su u sličnoj finansijskoj situaciji kao i radnici Vinarije. Radnicima vinarije ove godine isplaćene su četriri zaostale plate, koje su kako radnici kažu, jedva izdejstvovane. U štrajku nisu jednino radnici menadzmenta, kojih ima šest, i čija je ukupna plata, prema rečima radnika, veća nego ukupna plata svih 25 zaposlenih. Radnici napominju da se štrajk neće obustaviti dok im se ne ispune odredjeni uslovi. I dok su radnici vinarije tek ušli u štrajk, radnicima preduzeća Mladost stižu predotkazna upozorenja, baš iz razloga organizovanog štrajka. Radnici su kontaktirali advokata, koji se obratio privrednom sudu, i na taj način u sindikatu najavljuju drugačiju vrstu borbe za prava radnika.

Vinari najavljuju da će pomoć tražiti i od gradonačlenika Subotice. Oni se nadaju da će njegovim autoritetom ubediti vlasnika da stupi u kontakt sa radnicima, kako bi se našlo pogodno rešenje za obe strane.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2256
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.