Komentara: 12
Pregleda: 4190

Radnici „Fidelinke“ tražili pomoć od Ombudsmana

19.10.2015. u 18:24h
Izvor: RTV City
Radnici  „Fidelinke“ obratili su se Zaštitniku gađana, Zlatku Marosiuku, tražeći da im pomogne u vezi s dugovanjima za plate i doprinose koje firma, koja je zakupac dela „Fidelinke“ nije isplatila.
Radnici „Fidelinke“ tražili pomoć od Ombudsmana

Naime, firma „Agroposlovi“, u većinskom vlasništvu Jelene Jovanović, koja je 2011. uzela u zakup mlin, silose i laboratoriju, a 2012. i fabriku testa od „Fidelinke“ koja je u stečaju još od 2010, ostala je dužna radnicima plate za januar i februar ove godine. Od 2. marta, firma „Agrohub“, u vlasništvu Čedomira Jovanovića,  preuzima zakup od „Agroposlova“,  a uz zakup i sve obaveze, između ostalog i isplatu dugovanja ove firme.  Međutim, ne samo da „Agrohub“ nije ispoštovao obeveze, već je napravio i nove dugove. Radnicima nisu redovno isplaćivane zarade, a zdravstveno osiguranje nemaju od juna meseca. Takođe, nije plaćan ni zakup pa je jedan od poverilaca zatražio raskid ugovora sa „Agrohubom“ što bi bilo i najbolje rešenje za zaposlene.

„Radnici su se prvo obratili našoj kancelariji, i uradili smo ono što je u našoj moći. Dali smo izveštaj članu Veća za privredu, a uključio se i gradonačelnik. Mi smo krenuli preko suda da intervenišemo jer je u zakup taj deo „Fidelinke“ dao sud, odnosno stečajni upravnici i oni bi trebalo da regulišu te odnose. Najveći poverilac, odnosno izlučni poverilac koji ima upisane hipoteke u banci, a reč je o jednoj firmi koja je preuzela potraživanja od Hipo-Alpe Adria banke,  zahteva ili da se što pre završi stečaj, ili, da se raskine ugovor sa „Agrohubom“, što su oni i zatražili pre dve nedelje.

Naša ideja je da se nađe redovan ponuđač koji bi uzeo u zakup ove delove „Fidelinke“, ali i redovno radio i plaćao zakupninu. Prema našim saznanjima, ta beogradska firma nije plaćala zakupninu oko godinu dana“ rekao je Marosiuk.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 4190
Povezane teme

fidelinka subotica

fidelinka u zakupu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.