Komentara: 18
Pregleda: 9513

Radna biografija (CV) i etika

25.02.2013. u 19:42h
Izvor: RTV Yueco
Radna biografija je prvo predstavljanje poslodavcu na osnovu kojeg on odlučuje da li će nas pozvati na razgovor ili ne. Dobro napisana biografija treba da sadrži, pored osnovnih podataka o tražiocu posla i podatke koi će ga izdvojiti od ostalih kandidata.
Radna biografija (CV) i etika

Stručnjaci kažu da radnu biografiju nikada ne treba stavljati lažne podatke, jer će poslodavci vrlo brzo otkriti prevaru, čime će kandidat izgubiti mogućnost da dobije posao.

Milanka Šobota ima 56 godina i traži posao. Završila je upravnu školu i kaže da zna kako treba da izgleda biografija. Ističe da je bitno biti iskren u radnoj biografiji.

Trenutno je u NZS u Subotici evidentirano 11.700 nezaposlenih osoba. Svi oni u dogovoru sa svojim savetnikom dobijaju obuku o tome kako napisati radnu biografiju i na koji način se najbolje predstaviti poslodavcu. Cv mora biti sažet i sadržati sve bitne podatke o kandidatu koji će poslodavcu omogućiti da na relativno brz način odabere osobe koje bi pozvao na razgovor za posao, a za koje smatra da su pogodne da rade posao za koji je konkurs raspisan. U NSZ ističu da u radnu biografiju kandidati ne bi smeli da stavljaju veštine i znanja koje ne poseduju jer poslodavac na vrlo brz način može da ustanovi da li ih zaista imaju.

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje, filijala Subotica saznajemo da je za 22. mart predviđen Sajam zapošljavanja opšteg tipa, što znači da će svi oni koji traže posao imati priliku da se uživo sretnu sa poslodavcima i da im ostave svoje radne biografije.

Naša preporuka:
Posetite link sa korisnim informacijama na temu: Kako napisati CV (biografiju)

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 9513
Povezane teme

radna biografija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.