Komentara: 0
Pregleda: 1365

Radionice o mentalnom zdravlju za vikend u "Skladištu"

15.09.2017. u 10:25h
Izvor: Subotica.com
Kroz predavanja, iskustvene radionice i interaktivne diskusije, 16. i 17. septembra održaće se još jedan vikend posvećen mentalnom zdravlju, u organizaciji Fondacije "Danilo Kiš".
Radionice o mentalnom zdravlju za vikend u "Skladištu"

Vikend mentalnog zdravlja započeće novinom u programu, a to je interaktivna diskusija "Pričajmo o psihoterapiji uz kafu". U opuštenoj atmosferi i uz šoljicu kafe ili čaja, dva psihoterapeuta ili edukanata psihoterapije razgovaraće o temama u vezi sa procesom psihoterapije, uz uključivanje prisutnih. Voditeljke diskusije biće Karolina Vörös, psihodramska psihoterapeutkinja, i Nina Racić, edukantkinja integrativne psihoterapije.

Potom će uslediti radionica pod nazivom "Magična mapa - traganje za značenjem i smislom u priči sopstvenog života". U okviru ove iskustvene radionice, istraživaće se "magična mapa" uma, zbog toga što pokretanje mašte, sveta simbola i bajki veoma često predstavlja nov izvor energije, koji je potreban za pokretanje promena i istrajavanje u njima u realnom svetu. Voditeljka radionice biće Milana Jovićević, psihološkinja i psihodramska psihoterapeutkinja.

Zbog velikog uspeha radionice o ulozi žene u savremenom porodičnom sistemu, ponoviće se radionica "Žena u porodici i njena (ne)moć". Da li je žena u porodici menjala svoje uloge ili ih je samo nasleđivala od svoje majke, bake? Da li se modernizacijom i društvenim promenama promenilo njeno funkcionisanje u porodičnom sistemu ili su se neke uloge samo dodale? Da li žena ima moć u porodičnom sistemu ili ne, samo su neka od pitanja koja će pokrenuti voditeljka radionice Jelena Janjić, specijalna pedagoškinja i porodična psihoterapeutkinja.

Narednog dan biće posvećen emocijama, njihovom značenju i ispoljavanju. Radionica "Emocionalna pismenost" baviće se značenjem emocija, koje čitamo iz neverbalne komunikacije sagovornika u svakodnevnom razgovoru. Voditeljka radionice biće Aleksandra Radulović Zelenika, psihološkinja na naprednom nivou REBT edukacije.

Poslednja radionica "Izrazi svoje emocije na pravi način", tematizovaće otvoreno ispoljavanje različitih emocija, kao što su ljutnja, nezadovoljstvo, tuga ili strah, kao i kako izraziti emocije na pravi način u pravo vreme, na pravom mestu i prema pravoj osobi. Voditelj radionice biće Boris Telečki, psiholog i psihodramski psihoterapeut

Ukoliko želite da učestvujete u nekoj od radionica, to možete učiniti prijavom na e-mail adresu office@spektrum.rs. Prijava je obavezna zbog ograničenog  mesta, a učešće u svim radionicama je besplano. 

Program i satnica Vikenda mentalnog zdravlja 

Subota, 16. septembar

Omladinski klub "Skladište"

  • 9:00 - 9:45 "Pričajmo o psihoterapiji uz kafu",
  • 10:00 - 13:00 Radionica "Magična mapa - traganje za značenjem i smislom u priči sopstvenog života",
  • 18:00 – 20:00 Radionica "Žena u porodici i njena (ne)moć".

Nedelja, 17. septembar

Omladinski klub "Skladište"

  • 16:00 – 17:30 Radionica "Emocionalna pismenost",
  • 18:00 – 20:00 Radionica "Izrazi svoje emocije na pravi način".
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1365
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

psiholog

mentalno zdravlje

psihoterapija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.