Komentara: 6
Pregleda: 1840

Radijatori u OŠ "Vuk Karadžić" i vrtiću "Lane" od sutra topli

12.10.2021. u 14:00h
OŠ "Vuk Karadžić" u naselju Rata, u sklopu koje se nalazi i vrtić "Lane", od sutra bi trebalo da imaju grejanje, kazali su za naš sajt iz ove obrazovne ustanove, navodeći da je danas sanirana havarija na cevi zbog koje su mališani i zaposlenih od početka grejne sezone boravili u hladnom objektu.
Radijatori u OŠ "Vuk Karadžić" i vrtiću "Lane" od sutra topli

OŠ "Vuk Karadžić" u Rati kod Bajmoka pohađaju učenici od 1. do 4. razreda, koji su danas imali skraćene časove da ne bi dugo sedeli u hladnom. Da muka bude veća, u sklopu objekta se nalazi i vrtić "Lane" koji pohađa 14 mališana, a zbog hladnoće, većina roditelja je odlučila da ih ne dovodi u objekat.

- I danas su kod kuće, moje i od deca od koleginica. Ne znam da li je dvoje ili troje dece otišlo, čiji roditelji rade i, nažalost, prinuđeni su da odvedu decu, a samo su do 10 bili u vrtiću, jer je hladno. Kad uđete spolja, prvo pitanje koje postavljate je što vam je ovako hladno unutra - priča nam Ivana, jedna od majki čije dete pohađa vrtić "Lane".

Objekat u kojem su smešteni škola i vrtić u Rati se greje na čvrsto gorivo, odnosno poseduje sopstveni kotao i sistem centralnog grejanja. Po rečima naše sagovornice, ni prošla grejna sezona nije počela kako treba, jer je kotao bio probušen, pa su se roditelji organizovali i platili majstora da ga zameni. Ove sezone su, pak, još u avgustu obavešteni da postoji nekakav problem sa grejanjem, ali da do danas, kako tvrdi Ivana, nije ništa preduzeto da se isti sanira.

- Zvala sam "Našu radost" i oni su rekli 'pa vi nemojte dovoditi dete'. Nije rešenje da deca ne idu u vrtić ako im to sleduje, a s druge strane, mi tu uslugu plaćamo, nama deca nisu za džabe tamo. Pitali smo i da se u međuvremenu obezbede grejna tela, onda kažu da je problem trošenje struje. Zvali smo i direktorku škole, rekla je da će se rešiti u skorije vreme. Ne znamo kome više da se obratimo, mesnu zajednicu to ne interesuje i roditelji su ogorčeni, jer je najlakše reći nemojte dovoditi decu - ističe Ivana.

Zbog ovog problema obratili smo se OŠ "Vuk Karadžić", iz koje su nam objasnili da grejanje nije moglo da se pokrene zbog havarije na cevi, koja je danas sanirana, te da bi od sutra radijatori trebalo da budu topli.

- Imali smo havariju, rešili smo danas i trebalo bi sutra da bude sve u redu. U slučaju nečega, jer uvek može nešto da se desi, mi ćemo to opet rešiti, ali havarija je sanirana i od sutra bi trebalo da bude grejanja u školi i vrtiću - kazali su iz OŠ "Vuk Karadžić".

Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 1840
Povezane teme

grejna sezona

Naša Radost Subotica

grejanje

naša radost

predškolska ustanova naša radost

PU Nasa Radost

osnovna škola vuk karadžić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.