Komentara: 48
Pregleda: 13560

Računi kasne – poštari traženi kao suvo zlato

25.02.2019. u 12:58h
Izvor: Subotica.com
Računi kasne – poštari traženi kao suvo zlato

U poslednje vreme sve češće se mogu čuti kritike naših sugrađana na račun „Pošte Srbije“ jer im računi stižu prilično kasno, pred sam kraj meseca, pa oni najrevnosnii čak i odlaze u poslovnice da ih preuzmu.

- Živim na Prozivci i u zadnje vreme sam primetio da poštar ne raznosi pisma i samim tim račune na vreme. Neki računi se plaćaju do 20. u mesecu neki do 25. u mesecu a do kraja prošle nedelje  nisu nam svi računi dostavljeni. Kako da platimo račune na vreme ako nije dostavljen na vreme? Naravno, ako ne platiš ide kamata, hoće li nju platiiti „Pošta Srbije jer nije u redu da se kazne građani ako nisu oni krivi za kašnjenje – kaže jedan naš čitalac.

Slična situacija je, po rečima posetilaca našeg sajta, slična i u drugim mesnim zajednicama u gradu i prigradskim naseljima.

Računi kasne – poštari traženi kao suvo zlato

U subotičkom ogranku „Pošte Srbije“  kažu da je najveći broj računa već dostavljen građanima a da će ostali biti početkom ove nedelje.

- Zaključno sa 21.02. ostvaren je dobar procenat uručenja od skoro 93,2% uručenih računa – od više od 230.300 računa, osam velikih korisnika, do više od 65 hiljada krajnjih korisnika iz Subotice i prigradskih i seoskih područja. Zaključno sa istim datumom ostvareni procenat uručenja komunalnih i telekomunikacionih računa bio je visok i to: za korisnika TELEKOM uručeno je 98% računa, za korisnika EPS – uručeno je 96% računa tako da nema govora o kašnjenju i korisnici mogu da ostvare pravo na popust za uplate do 28. februara, za POŠTANET uručeno 88%, a za KOPERNIKUS je uručeno 99% računa. Takođe, za korisnika „Vodovod i kanalizacija“ uručeno je 82% računa, za korisnika „Čistoća i zelenilo“ 83% računa, a za „Suboticagas“ 90%, a za „Subotičku toplanu“ 60% uručenih računa.  Takođe, uz lošu situaciju sa adresnim podacima, neistaknutim kućnim brojevima i izuzetnom razuđenošću grada sve do granice sa Mađarskom, ostvaren je dobar procenat uručenja, zahvaljujući upornosti poštara da iz meseca u mesec ove izazove prevazilaze svojim ličnim zalaganjem – kažu u JP „Pošte Srbije“ i dodaju da je ipak bilo pritužbi građana zbog kašnjenja računa. - Tokom posmatranog perioda u februaru, registrovane su dve žalbe preko zvaničnih kontakata i kol centra, a u subotičkim poštama je bilo više telefonskih poziva sa upitom u vezi sa dostavom računa. Napominjemo da neke račune dobijamo sukcesivno, a da ih istom dinamikom iznosimo na teren. Takođe, nije za očekivati niti je moguće da svi korisnici dobiju sve račune odjednom, niti svi na početku dostavnog perioda.

Računi kasne – poštari traženi kao suvo zlato

U Pošti u Subotici je angažovano 55 poštara. Na području Grada Subotica Pošta opslužuje, osim užeg gradskog područja sa 42 dostavna reona, i 15 prigradskih i seoskih naselja sa 17 dostavnih reona. Zvanično, ne postoje prioritetni delovi grada. Raspored i projektovanje dinamike dostave pošiljaka usklađuje se sa gustinom naseljenosti područja. Dostava na užem dostavnom području vrši se svaki dan, na širem najmanje dva puta nedeljno, a na najširem dostavnom području jednom nedeljno. Dostava pošiljaka u urbanim gradskim zonama, po pravilu, vrši se svakodnevno

- Raspoloživi kadrovski kapaciteti se raspoređuju tako da dostava bude optimalna. Takođe, fluktuacija zaposlenih je neizbežna i dešava se i u Subotici. Promene u kadrovskim kapacitetima u tom smislu se rešavaju angažovanjem novozaposlenih radnika, te je upravo u toku konkurs za poštare u Subotici, a na koji su pozvani zainteresovani iz čitave zemlje – dodaju u ovom preduzeću.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 48
Pregleda: 13560

Povezana zviždaljka

Povezane teme

pošta

poštar

glavna pošta

pošte srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.