Komentara: 5
Pregleda: 3822

Pušteno u rad pilot postrojenje za vodu u Bačkim Vinogradima

24.04.2013. u 03:30h
Izvor: SuMedija
Danas je u Bačkim vinogradima svečano pušteno u rad pilot postorojenje za uklanjanje arsena iz pijaće vode. Presecanjem vrpce postrojenje su otvorili ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji Loren Luis Stokvis i gradonačelnik Subotice Modest Dulić.
Pušteno u rad pilot postrojenje za vodu u Bačkim Vinogradima

Na svečanosti u Bačkim Vinogradima su govorili i predsednica Skupštine Grada Subotica Marija Kern Šolja i direktorica JKP “Vodovod i kanalizacija”, Valerija Tot Godo.

Tokom prepodneva u kongresnoj Sali Hotela “Galerija” je održan stručni seminar posvećen problemima uklanjanja arsena iz vode za piće, koji je organizovalo JKP “Vodovod i kanalizacija” u saradnji sa holandskim Institutom.

Seminar je okupio stručnjake iz više zemalja regiona, a o iskustvima u ovoj oblasti i primeni tehnologije izdvajanja arsena bez upotrebe hemijskih sredstava govorili su holandski stručnjaci.

Posebna pažnja posvećena je pilot postrojenju za kondicioniranje vode u Bačkim Vinogradima za koje su prva ispitivanja pokazala da je koncentracija arsena u prerađenoj vodi znatno ispod dozvoljene.

Izvor: SuMedija
Pušteno u rad pilot postrojenje za vodu u Bačkim Vinogradima Pušteno u rad pilot postrojenje za vodu u Bačkim Vinogradima Pušteno u rad pilot postrojenje za vodu u Bačkim Vinogradima Pušteno u rad pilot postrojenje za vodu u Bačkim Vinogradima Pušteno u rad pilot postrojenje za vodu u Bačkim Vinogradima Pušteno u rad pilot postrojenje za vodu u Bačkim Vinogradima Pušteno u rad pilot postrojenje za vodu u Bačkim Vinogradima Pušteno u rad pilot postrojenje za vodu u Bačkim Vinogradima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 2 dana
Komentara: 5
Pregleda: 3822

Povezane vesti

Povezane teme

Modest Dulić

marija kern šolja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.