• Pregleda: 2673

Pušten u rad deo gasne mreže od "Pionira" do "Nove opštine"

JKP “Suboticagas” pustilo je u pogon novoizgrađeni deo distributivne gasne mreže na potezu od Pionira do Nove opštine. Mogućnost da se priključe na gasnu mrežu dobiće nekoliko desetina poslovnih korisnika i stambenih zgrada.
Pušten u rad deo gasne mreže od "Pionira" do "Nove opštine"

Završeni su radovi na proširenju gasne mreže u dužini od 1,5 km, koja sada  obuhvata Lošinjsku ulicu, Senćanski put i Trg Lazara Nešića. Vrednost investicije je 9 miliona dinara.

- Važno nam je da obuhvatimo što više potrošača, tu imamo deset velikih poslovnih potrošača i trideset zgrada koje bi mogle da se priključe. Bitno je da širimo svoju mrežu i da ljudima obezbedimo da mogu da koriste naš gas - rekla je Ildiko Zedi, direktor JKP “Suboticagas”.

Investiranje preduzeća “Suboticagas” u proširenje gasne mreže, za zamenicu gradonačelnika Timeu Horvat, još jedan je dokaz  uspešne saradnje između  lokalne samouprave i javnih preduzeća.

- Bitno za Grad je da građani mogu da koriste ovu uslugu, ovako lepo vreme nas neće uvek služiti i mislimo da je jedan od alternativnih vidova grejanja upravo priključak na gasovodnu mrežu i da će to olakšati život naših sugrađana i poslovnih partnera - istakla je Timea Horvat.

Kako je najavljeno,  već sledeće nedelje trebalo bi da počene druga faza radova na proširenju gasne mreže u dužini od 700 m, koja će obuhvatiti Korzo i okolne ulice kao što su ulice Branislava Nušića, Ive Vojinovića, Cara Dušana, Braće Radić obostrano i Maksima Gorkog.  U okviru ove faze, radovi će se izvoditi dok god to vremenske prilike budu dozvoljavale.

Uoči početka grejne sezone, iz preduzeća “Suboticagas” poručuju potrošačima  da se cena gasa nije menjala, kao i da povećanje cene nije ni planirano.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
Realan Odgovori
Lično sam učestvovao u gradnji gasovoda na toj relaciji pre mnogo godina, pitanje je šta su oni ovde u stvari novo napravili?
Mare
Koliko sam ja mogao da primetim - nista. Kopali su mi ispod prozora, pa sam pratio "radove" ovih dana.
gas Odgovori
Lepa vest, samo da ne skoči cena gasa!
Milan024
Cena ide gore!
Poskupela je nafta i njeni derivati!
Pitanje je samo, da li 8,5% ili 10% ??!!!!!
Lula Odgovori
ja samo cekam da pocnu da se slikaju i na otvaranju sahtova i kanalizacionih cevi :)
Vic
Tamo se osecaju kao kod kuce
Andrea Odgovori
Bežite iz ove zemlje ako ste u mogućnosti.
Imre Molnar Odgovori
Lep Crven plamen isto kao kod kuće
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.