Komentara: 2
Pregleda: 2588

Puno “Skladište” na predavanju "Ko sam ja?"

04.10.2014. u 16:00h
Izvor: Subotica.com
Predavanje pod nazivom "Ko sam ja?" održano je u Omladinskom klubu "Skladište" sinoć, 3. oktobra 2014. godine sa početkom u 19.30 časova. Predavanje je održao Boris Telečki, diplomirani psiholog pri Centru za savetovanje i podršku porodici Centra za socijalni rad Subotica. Ulaz je bio slobodan.
Puno “Skladište” na predavanju "Ko sam ja?"

Fondacija "Danilo Kiš" organizuje ciklus psiholoških predavanja pod nazivom "Kaži A" kojim Subotičanima pruža podršku u očuvanju mentalne higijene i psihičkog zdravlja.

Predstava o sebi samom je vlastiti fiktivni lik kakvim pojedinac zamišlja sebe, kakav bi želeo da bude i kakav veruje da jeste. Slika o sebi se postepeno izgrađuje, počev od ranog detinjstva (od četvrte ili pete godine), pod uticajem očekivanja, mišljenja i procena drugih, značajnih ljudi, o nama samima. Ova slika se po pravilu znatno razlikuje od osobe kakva ona stvarno jeste (bilo da pojedinac sebe precenjuje, idealizuje ili potcenjuje, omalovažava). Bez obzira kakva ona bila, pozitivna ili negativna, ta slika bitno određuje naša osećanja, mišljenje, stavove i ponašanje.

Tokom predavanja psiholog Boris Telečki je dao odgovore na neka od sledećih pitanja: Ko smo? Kakvi smo? Koliko vredimo u odnosu na druge? Koji faktori utiču na razvoj slike o sebi? Aspekti slike o sebi; povezanost slike o sebi i samopouzdanja; pozitivna ili negativna slika o sebi - od čega zavisi? Slika o sebi i postignuće; Kako slika o sebi utiče na samopoštovanje? Izgradnja i očuvanje pozitivne slike o sebi.

Puno “Skladište” na predavanju "Ko sam ja?"

Boris Telečki je diplomirani psiholog, edukant četvrte godine edukacije za psihodramskog psihoterapeuta pod supervizijom. Zaposlen je u Centru za socijalni rad Subotica, pri Centru za savetovanje i podršku porodici, gde se bavi individualnim, savetodavno-psihoterapijskim radom. Edukovan za rad sa ženama žrtvama porodičnog nasilja, potencijalnim usvojiteljima kao i za tretman počinilaca nasilja u partnerskim odnosima. U okviru svog profesionalnog angažmana imao je prilike da radi sa pojedincima iz pomenutih populacija, grupno i individualno, da vodi psihodramsku grupu sa adolescentima, kao i grupno savetovanje sa HIV pozitivnim osobama u okviru NVO Stav plus iz Subotice.

Naredno predavanje na mađarskom jeziku, u okviru ovog ciklusa će se održati u petak 24. oktobra 2014. godine sa početkom u 19.30 časova u Omladinskom klubu "Skladište". Predavanje pod nazivom Slike života - tinejdžersko doba održaće klinička psihološkinja iz Budimpešte Eleonora C. Jegeš, koja će pokušati da olakša i približi ovaj osetljivi period u odrastanju srednjoškolcima, roditeljima, profesorima kao i svima kojih se tiče ova bolna tema. Ulaz je slobodan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2588
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.