Komentara: 11
Pregleda: 2574

Punkt za imunizaciju (re)vakciniše redovno, do sada 37 odsto kompletno zaštićenih u Subotici

14.06.2021. u 15:44h
Izvor: Subotica.com
Punkt za imunizaciju (re)vakciniše redovno, do sada 37 odsto kompletno zaštićenih u Subotici

I protekla nedelja protekla je u znaku revakcinacije građana, te je tako još oko 2.000 građana primilo drugu dozu, a i ove nedelje se će akcenat biti na revakcinaciji. Na raspolaganju su (za revakcinu) sve četiri odobrene vakcine. Punkt u Novoj opštini radi svakodnevno od 8 do 20 časova.

Trenutno su dostupe za prvu dozu, bez zakazivanja,  vakcine "Sinofarm" (kineska) i "Fajzer" (američko-nemačka) i tih cepiva ima u dovoljim količinama, dok se "Sputnjik" (ruska) za sada daje samo kao druga doza.

- Apelujemo na građane koje žele da prime prvu vakcinu bez zakazivanja do dođu na centralni punkt u Novoj opštini u poslepodnevnim časovima, s obzirom da je prvi deo dana podređen revakcinaciji, pa ukoliko nas poslušaju neće morati čekati ukoliko se, eventualno, stvori gužva - kaže Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja Subotica.

Punkt za imunizaciju (re)vakciniše redovno, do sada 37 odsto kompletno zaštićenih u SuboticiPo najnovijim informacijama u Subotici i prigradskim naseljima podeljeno je 84.000 vakcina svih proizvođača, Prvu dozu je primili 42.000 građana (39% punoletnih + Fajzer vakcinisani 16-18g), dok je drugu primilo 41.000 građana (37%).

Što se tiče kovid ambulante u Harambašićevoj, ona ostaje u kovid režimu do daljeg, iako se dešava da danima ne bude kovid pozitivnih osoba, a u proseku bude oko 40 testiranja dnevno.

Akcija obilazaka prigradskih naselja je trenutno obustavljena, s obzirom da su izlasci terenskih ekipa Doma zdravlja u neka sela bili više puta. Ipak, ukoliko se ukaže potreba za neku vanrednu akciju na raspolaganju je Služba kućnog lečenja - poručuju iz Doma zdravlja Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 2574
Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinacija

imunizacija

korona virus

epidemija korona virusa

korona

ivanka beoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.