Komentara: 122
Pregleda: 11256

Puna plata za trudnice na bolovanju

08.11.2011. u 16:17h
Izvor: RTV Yueco
Puna plata za trudnice na bolovanju

Demokratska stranka će inicirati da trudnice na bolovanju dobijaju pun iznos plate, kao i da penzioneri stariji od 65 godina dobiju besplatan gradski prevoz, saopšteno je na press konferenciji ove stranke.

Kako je rekao potpredsednik Gradskog odbrora DS-a Nenad Ivanišević, Demokratska stranka u Subotici pokrenuće inicijativu da nadležne gradske strukture usvoje Odluku kojom treba da bude uspostavljeno pravo zaposlenih trudnica na ostvarivanje razlike između iznosa naknade zarade koju ostvaruju iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, do punog iznosa osnove naknade zarade, odnosno dodatnih 35% sredstava. Subotica će, u sklopu mera populacione politike, poput Beograda i Novog Sada dotirati preostalih 35% do pune plate za trudnice na bolovanju, precizirao je Ivanišević.

One je najavio i drugu inicijativu da se iz budžeta omogući i besplatan prevoz u autobusima 'Suboticatransa' za sve građane Subotice starije od 65 godina, i to od 1. januara naredne godine. Sredstva potrebna za realizaciju ove dve inicijative, kako je izneo Ivanišević, mogu se obezbediti kroz veće transfere iz republike zahvaljujući izmenama zakona o finansiranju lokalne samouprave, a što treba da bude uvršteno u Budžet grada za 2011. godinu, te pozvao sve odborničke grupe u lokalnom parlamentu da podrže obe inicijative.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 122
Pregleda: 11256
Povezane teme

Nenad Ivanišević

demokratska stranka Subotica

DS Subotica

puna plata za trudnice

naknada za trudnice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.