Komentara: 117
Pregleda: 25358

Pucnjava u gusto naseljenom delu Palića, jedan migrant povređen

06.08.2023. u 12:14h > 13:49
Izvor: Subotica.com
Jutros oko 9:30 časova građani Ulice Lajoša Košuta, u širem centru Palića, za kratko vreme čuli su iz neposredne blizine nekoliko rafalnih pucnjeva koji su, kako se za sada sumnja došli nakon obračuna migranata. Nezvanično saznajemo da je jedna osoba povređena, da je policija izašla na lice mesta i da je Hitna pomoć intervenisala.
Pucnjava u gusto naseljenom delu Palića, jedan migrant povređen
Foto: Ilustracija, arhiva

Sugrađanka koja koja sa porodicom živi u ovom inače mirnom i uređenom delu prigradskog naselja kaže da čuju pucnjavu s vremena na vreme, ali da se u većini slučajeva činilo daleko od njihovih kuća, u šumskom i slabije naseljenom delu Palića i Subotice, međutim da se sve češće ovakve situacije ponavljaju sa, reklo bi se, bliže njima lokacija.

- U sred bela dana čujemo pucnjavu, tu ima jedna kuća za koju sumnjamo da je stecište migranata, u kojoj se zadržavaju migranti, ali kada god smo zvali policiju rečeno nam je da su to legalni strani državljani - kaže za naš sajt sugrađanka čiji je identitet poznat redakciji. - Bojimo se za bezbednost naše dece, ovaj kraj je miran, ima puno druge dece, imali smo i ranije te grupe ali nije bilo pucanja. Evo sada gledam s prozora čovek ranjen, na engleskom zapomaže "Help, help!", zvali smo policiju, relativno brzo su došli zajedno sa hitnom pomoći.

Ovu priču je praktično na identičan način potvrdio još jedan stanovnik Ulice Lajoša Košuta, očevidac, koji je dodao da od kada tu kuću naseljavaju migranti u njihovoj ulici vlada strah i kada padne noć spuštaju se roletne i zaključavaju kapije.

Naši sagovornici su izrazili sumnju da neko uticajan iznajmljuje tu kuću i da ti ljudi, u ne malom broju, ilegalno borave tamo.

- Dolazi ponekada 5-6 taksi vozila na noć, iskrcavaju ih. Nepodnošljivo je više da živimo u ovakvom strahu, prosto neko mora da stane na kraj ovom ološu koji zarađuje na ljudskoj nevolji - dodaje naša sugrađanka. - Ovde blizu je škola, u toku je raspust, lepo vreme, ne znamo šta da kažemo deci kada hoće da se igraju napolju, zašto to da ne rade.

Kako saznajemo od očevidaca policija je grupu od 10-15 ljudi izvela iz ove kuće, dok je manji broj pobegao kada je počela intervencija.

Obratili smo se policiji za više informacija ali nažalost više od toga da je bila pucnjava, da je jedna povređena osoba i da je uviđaj u toku - nismo zvanično saznali.

U međuvremenu nezvanična informacija je da je povređeni migrant zadobio više uboda nožem ili nekim oštrim predmetom u više delova tela i da je zbrinut u Opštoj bolnici u Subotici i nalazi se u teškom zdravstvenom stanju.

Građani uznemireni pucnjavom iz šume, policija intervenisala i sprečila sukobe migrantskih grupa

Pridružite se viber zajednici "Uživo sa subotičkih ulica", kliknite na sličicu iznad.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 2 dana
Komentara: 117
Pregleda: 25358
Povezane teme

migranti u subotici

imigranti

ilegalni migranti

migrantska kriza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.