Komentara: 10
Pregleda: 11660

Prvog dana 2020. rođeno 7 beba, prvi na svet došao Noel Jakša

02.01.2020. u 10:10h > 10:27
Izvor: Subotica.com
U prva 24 časa 2020. godine na najveselijem odeljenju subotičke bolnice rođeno je 7 beba - četiri dečaka i tri devojčice.
Prvog dana 2020. rođeno 7 beba, prvi na svet došao Noel Jakša

Kako saznajemo sa porođajnog odeljenja Opšte bolnice Subotica, prva beba rodila se dva časa i četrdeset minuta posle ponoći, u pitanju je dečkić Noel Jakša (2,850 grama, 48 centimetara), majke Žanet Horvat Miletić. U narednih nekoliko časova prvorođenom dečkiću u 2020. godini pridružili su se još jedan dečak i dve devojčice, a do kraja dana još dva dečaka i devojčica. Danas do 9 časova nije bilo prinova.

- Svi porođaji su prošli bez problema, majke i bebe su u dobrom zdravstvenom stanju, prve četiri bebe su na svet došle prirodnim putem - kažu na porođajnom odeljenju.

Čestitamo roditeljima i želimo im puno sreće i uspeha u roditeljskoj ulozi, kao mnogo lepih zajedničkih porodičnih trenutaka.

U čast prvorođene bebe u dvorištu subotičke bolnice u petak simbolično biće posađeno drvo u znak podrške životu, a u sklopu nacionаlne kampanje "Za novi život".

- Suočeni sa gorućim pitanjima koja nam postavlja demografska slika naših prostora, ali i sa globalnom pretnjom od klimatskih promena koje ne biraju podneblje, danas je posebno važno raditi na afirmaciji prava deteta na očuvanje i razvoj svog identiteta, kao i na poštovanje nacionalnih vrednosti zemlje u kojoj živi, te prava na zdravu životnu sredinu. Zato puštanje i učvršćivanje korena, kao simbola svačijeg identiteta, predstavlja nužni uslov za kasnije širenje „krila“ kod naše dece i od presudnog je značaja za dalju zaštitu i unapređenje ljudskih prava - poručuju iz institucije pokrajinskog Zaštitnika građana.

Pored Subotice, sadnja drveća unutar lokalne centralne zdravstvene ustanove biće sprovedena u Novom Sadu, Vrbasu, Somboru, Zrenjaninu, Vršcu, Pančevu i Sremskoj Mitrovici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 11660

Povezana vest

Povezane teme

porodilište

izveštaj iz porodilišta

rođeni

novorođeni

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.