Komentara: 6
Pregleda: 8401
Foto

Crveni javor za malog Noela

03.01.2020. u 14:54h
Izvor: Subotica.com
U okviru kampanje "Za novi život", u čast prvorođene bebe u 2020. godini u našem gradu, Noela Jakše, danas je u dvorištu Opšte bolnice Subotica posađena sadnica crvenog javora. Kampanju je pokrenuo pokrajinski zaštitnik građana, a osim u Subotici, sprovodi se u nekoliko gradova Vojvodine.
Crveni javor za malog Noela

Prva beba u 2020. godini u Subotici se rodila dva časa i četrdeset minuta posle ponoći, i to dečak Noel Jakša, težak 2,850 grama i dugačak 48 centimetara, kojeg je na svet donela majka Žanet Horvat Miletić. Njen suprug i ponosni otac, Kornel Jakša, danas je u dvorištu Opšte bolnice Subotica zasadio sadnicu crvenog javora u Noelovu čast.

- Jako sam ponosan i zahvaljujem se bolnici, doktorima koji su te noći dežurali, a naročito doktoru Sigmundu, kod kojeg smo išli na preglede i koji je pratio supruginu trudnoću - rekao je Kornel Jakša.

Crveni javor za malog Noela

Kampanju "Za novi život" pokrenuo je pokrajinski zaštitnik građana, Zoran Pavlović, u cilju poboljšanja demografske slike naših prostora, ali i podizanja svesti građana o klimatskim promenama. Prema rečima Zlatka Marosiuka, lokalnog omudsmana, ideja je da se kampanja sprovodi u kontinuitetu, svake naredne godine, simbolično obeležavajući dolazak novog života na svet.

- Čestitam srećnim roditeljima na najlepšem poklonu koji su dobili za novu godinu, malog Noela - čestitao je Marosiuk. - Osim u Subotici, po jedno drvo u ime svakog prvog deteta koje se u novoj godini rodilo u opštinama i gradovima Vojvodine gde postoje porodilišta, danas je posađeno u Novom Sadu, Vrbasu, Somboru, Vršcu, Pančevu i Sremskoj Mitrovici, dok će 6. januara biti posađeno u Zrenjaninu.

Crveni javor za malog Noela

Pored Noela, u prva 24 časa 2020. godine, na najveselijem odeljenju subotičke bolnice rođeno je još šest beba, što je Suboticu svrstalo u sam vrh po broju prinova u novoj godini.

- Dečkić je dobro, nalazi se kod nas na Odeljenju i trebalo bi da sutra bude pušten kući - rekla je Branka Milisavljević, načelnica Odeljenja neonatalogije Opšte bolnice Subotica. - Na našu sreću, 1. januara je bilo jako mnogo beba, neuobičajeno u odnosu na prethodne dane. Rođeno je čak sedam beba, a trenutno čekamo još nekoliko beba, tako da smo bili veoma srećni kada smo videli da je početak godine odličan.

Izvor: Subotica.com
Sađenjе drveta u okviru akcije "Za novi život" Sađenjе drveta u okviru akcije "Za novi život" Sađenjе drveta u okviru akcije "Za novi život" Sađenjе drveta u okviru akcije "Za novi život" Sađenjе drveta u okviru akcije "Za novi život" Sađenjе drveta u okviru akcije "Za novi život" Sađenjе drveta u okviru akcije "Za novi život" Sađenjе drveta u okviru akcije "Za novi život"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 8401

Povezana vest

Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

nova godina

Zlatko Marosiuk

zaštitnik građana

bolnica subotica

prva beba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.