Komentara: 8
Pregleda: 8912

Prvo sezonsko voće i povrće osvanulo na pijacama

22.03.2017. u 16:26h
Izvor: TV Subotica
Prvo sezonsko voće i povrće pojavilo se na pijacama. Naša ekipa proverila je kako se kreću cene na Mlečnoj pijaci, ali i šta kažu kupci i prodavci.
Prvo sezonsko voće i povrće osvanulo na pijacama

Proleće nam nije stiglo samo kalendarski, već i na naše trpeze. Na Mlečnoj pijaci već se uveliko može naći prvo sezonsko voće i povrće, poput mladog luka, rotkvica i salate. Mišljenja kupaca su podeljena: dok je nekima povrće i voće pristupačno, drugima je ipak skupo.

Nije skupo, nešto košta 30, nešto 40 dinara, pa povoljno je. Ne mogu da se žalim,“ kaže jedna starija sugrađanka.

Dosta je skupo, ali bila je duga zima, pa je to verovatno uticalo na cene. Mislim da je skuplje u odnosu na proslu godinu,“ dodaje drugi kupac.

Slabije kupujem, jer imam svoju baštu, ali mislim da cene nisu previsoke,“ u prolazu kaže jedna žena.

Iako je povrće iz staklenika, a jagode iz uvoza, cene su višestruko niže u odnosu na one zimske. Ipak, prodaja ide mnogo slabije u odnosu na prošlu godinu, kaže prodavačica Ilona Čonka, koja na ovoj pijaci drži tezgu već 51 godinu.

Nije ništa skupo, možda su rotkvice malo skuplje jer je bilo hladno, a one ne rastu tako brzo. Kupci ne kažu ništa – ko hoće da kupi on i kupi, ko neće – produži dalje,“ objašnjava Ilona.

Za vezu prvih rotkvica potrebno je izvojiti između 40 i 70 dinara, mladi luk se može naći po ceni od 40 do 60, zelena salata košta od 35 do 50 dinara, dok je kilogram peršuna od 40 do 80 dinara. Jagode se mogu pronaći i poceni od 200 dinara za kilogram, a veza sve popularnijeg sremuša ili medveđeg luka košta 70 dinara.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 8912
Povezane teme

mlečna pijaca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.