• Pregleda: 3661

Prvo mesto za Suboticu na kvizu "Čitanjem do zvezda"

Emanuela Bošnjak, učenica 2f razreda Gimnazije „Svetozar Marković” iz Subotice osvojila je prvo mesto na nacionalnom takmičenju „Čitanjem do zvezda” u kategoriji multimedijalnog rada koje je završeno prošle nedelje u Hrvatskoj.
Prvo mesto za Suboticu na kvizu "Čitanjem do zvezda"

Nakon pilot projekta prošle godine, Gradska biblioteka Subotica se ove školske 2016/2017. godine u saradnji s Hrvatskim nacionalnim većem, priključila sprovođenju kviza znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvezda” u osnovnim i srednjim školama gde se nastava odvija na hrvatskom jeziku.

U takmičenju srednjoškolaca učestvovalo je sedam učenika Gimnazije „Svetozar Marković”. Ana Vuković je izradila multimedijalni rad, Petar Huska, Daniel Kujundžić, Branka Moravčić i Luka Temunović su rešavali test znanja dok je Emanuela Bošnjak učestvovala u obe kategorije.

Za razliku od osnovnoškolskog nivoa, za srednjoškolce su takmičenja bila onlajn i istovremena za sve učesnike kako u Hrvatskoj tako i u Subotici a rezultati su ostvarivani individualno a ne grupno.

Iz testa znanja subotički gimnazijalci su se plasirali do drugog, okružnog nivoa dok je u kategoriji multimedijalnog rada Emanuela Bošnjak briljarala osvojivši 1. mesto s maksimalnim brojem bodova, izradivši fantastičan video inspirisan knjigom „Stradanja mladog Vertera” Johana Volfganga fon Getea.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.