Komentara: 0
Pregleda: 4388

Prvo mesto za Suboticu na kvizu "Čitanjem do zvezda"

04.05.2017. u 17:51h
Izvor: Subotica.com
Emanuela Bošnjak, učenica 2f razreda Gimnazije „Svetozar Marković” iz Subotice osvojila je prvo mesto na nacionalnom takmičenju „Čitanjem do zvezda” u kategoriji multimedijalnog rada koje je završeno prošle nedelje u Hrvatskoj.
Prvo mesto za Suboticu na kvizu "Čitanjem do zvezda"

Nakon pilot projekta prošle godine, Gradska biblioteka Subotica se ove školske 2016/2017. godine u saradnji s Hrvatskim nacionalnim većem, priključila sprovođenju kviza znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvezda” u osnovnim i srednjim školama gde se nastava odvija na hrvatskom jeziku.

U takmičenju srednjoškolaca učestvovalo je sedam učenika Gimnazije „Svetozar Marković”. Ana Vuković je izradila multimedijalni rad, Petar Huska, Daniel Kujundžić, Branka Moravčić i Luka Temunović su rešavali test znanja dok je Emanuela Bošnjak učestvovala u obe kategorije.

Za razliku od osnovnoškolskog nivoa, za srednjoškolce su takmičenja bila onlajn i istovremena za sve učesnike kako u Hrvatskoj tako i u Subotici a rezultati su ostvarivani individualno a ne grupno.

Iz testa znanja subotički gimnazijalci su se plasirali do drugog, okružnog nivoa dok je u kategoriji multimedijalnog rada Emanuela Bošnjak briljarala osvojivši 1. mesto s maksimalnim brojem bodova, izradivši fantastičan video inspirisan knjigom „Stradanja mladog Vertera” Johana Volfganga fon Getea.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4388
Povezane teme

gradska biblioteka

gradska biblioteka subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.