Komentara: 0
Pregleda: 2594

Prvo legalizacija, pa asfalt

04.02.2011. u 15:13h
Izvor: RTV Yueco
Prvo legalizacija, pa asfalt

U prostorijama Mesne zajednice “Željezničko naselje” održan je sastanak između stanovnika Višnjićke ulice i predstavnika Direkcije za izgradnju grada sa ciljem da se pronađe rešenje kako bi se ulica asfaltirala. Problem je jer ulica nije legalizovana i zbog toga nije ušla u ovogodišnji program asfaltiranja, tvrde u Direkciji.

Stanovnici Višnjićke ulice do sada su pisali nekoliko peticija kako bi se ulica asfaltirala. Nemaju asfalt, kablovsku, a i druga komunalna infrastruktura je u veoma lošem stanju.

U Mesnoj zajednici “Željezničko naselje” kažu da su prošle godine odbornici lokalnog parlamenta usvojili Plan detaljne regulacije za ulicu. Problem je što ulica nije legalizovana i prema planu koji je izradio Zavod za urbanizam građani bi trebalo da se odreknu dela dvorišta.

Ulica prvo treba da legalizuje, rečeno je na sastanku. Građani bi trebalo da pravo korišćena koje imaju za dvorišni deo kuće pretvore u privatno vlasništvo i onda se dogovore sa gradom da li će da se odreknu dela zemlje ili prodaju. Problem je taksa koja iznosi 7000 dinara, kažu u Direkciji.

Prema Planu detaljne regulacije ulica bi trebalo da bude široka 14 metara. Predviđeno je asfaltiranje, izgradnja trotoara i drugog urbanog mobilijara. Građani su rešeni da im se ulica asfaltira i sami će da to reše pitanje, rečeno je na sastanku. Ukoliko se sva dokumentacija pribavi na vreme, tek naredne godine stanovnici Višnjićke mogu da očekuju asfalt.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2594
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.