Komentara: 23
Pregleda: 9578

Prvi sneg tek početkom februara

16.01.2014. u 19:48h
Izvor: Radio Subotica
Iako su pojedine meterološke stanice krajem novembra najavljivale hladan januar uz dosta snega sredinom meseca, po najnovijim izveštajima meterologa prvi sneg će se pojaviti početkom februara. Do kraja januara suvo i toplo za ovo doba godine.
Prvi sneg tek početkom februara

Prognostičari za sutra (petak) najavljuju malo do umereno oblačno, suvo i toplo. Duvaće slab do umeren jugo–istočni vetar. Dnevna temperatura od 1 do 12 stepeni.

Do kraja januara meteorolozi najavljuju suvo i toplo vreme za ovo doba godine. Jutarnje temperature kretaće se od 4 do 8, a maksimalne dnevne od 12 do 17 stepeni.

Od 19. do 24. januara, oko 27. i krajem januara moguća je kiša slabijeg intenziteta. Češća pojava padavina očekuje se od 1. do 15. februara. Kiša će padati oko 2., 3., 6., 7., 12., i 13. februara.

Susnežica se očekuje oko 5., 8., i 9., dok se oko 10. februara predviđa slab sneg, uz moguće kratkotrajno formiranje snežnog pokrivača, kažu prognostičari.

Na Šupljaku procvetala kajsija

Na pojedinim parcelama na Šupljaku ovih dana procvetala je kajsija. Po rečima Hajnalke Bognar - Pastor iz Prognozno–izveštajne službe Vojvodine razlog tome su neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine, pa se i biljke ponašaju kao da je proleće na pragu. Ona kaže da će se takvi cvetovi sigurno smrznuti ukoliko dođe do značajnijeg pada temperature. Ipak, ona ističe da je reč o pojedinačnim slučajevima kod koštičavog voća koje i inače pre cveta u odnosu na jabučasto kod kojeg još o pojedinim slučajevima nije došlo ni do opadanja lišća, odnosno prelaska u fazu zimskog sna.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 23
Pregleda: 9578
Povezane teme

vremenska prognoza

prognoza vremena

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.