Komentara: 24
Pregleda: 4523

Prvi korak da Bajmok postane opština je učinjen, kaže Dinkić

01.02.2012. u 16:52h
Izvor: RTV Yueco
Prvi korak da Bajmok postane opština je učinjen, kaže Dinkić

Gradonačelniku, Saši Vučiniću predati su zahtevi sa potpisima i stanovnika Bajmoka za pokretanje procedure da taj deo grada postane opština. U zajedničkoj akciji Ujedinjenih regiona Srbije i Socijaldemokratske partije Srbije sakupljeno je 1400 potpisa. Zahtev su predali predsednik URS-a Mlađan Dinkić, predsednik Gradskog odbora SDPS-a Dejan Antić i predstavnici obe partije iz Bajmoka.

U Subotici je danas načinjen prvi korak kako bi Bajmok postala opština. Prošle godine je URS pokrenuo inicijativu za decentralizaciju i Bajmočani su to prepoznali kao dobru ideju i svojim potpisom podržali da Bajmok postane opština.

Kada Bajmok postane opština imaće svoj budžet, imovinu i racionalnije će se trošiti novac. Meštani će biti motivisani da ostanu u naselju, a ne da odlaze u veće gradove.

Gradonačelnik Subotice je rekao da su i ranije građani tražili da njihove mesne zajednice postanu opštine i da je ovo prvo formalizovanje volje građana. U narednom periodu će se sagledati sve mogućnosti kako bi i Čantavir i Palić mogle biti opštine.

Sledeći korak je da se formira stručna komisija, zatim da se izmeni statut grada i onda će građani imati priliku da izađu na referendum i izjasne da li žele da Bajmok bude opština.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 24
Pregleda: 4523
Povezane teme

Saša Vučinić

Bajmok

Mlađan Dinkić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.