Komentara: 1
Pregleda: 2209

Prvi "Hakaton" u Subotici

07.11.2017. u 15:16h
Izvor: Subotica.com
Prvi "hakaton" u Subotici, u organizaciji InfostudHub-a i Startit centra Subotica, počeće u subotu, 11. novembra. Tokom 24 časa rada, učesnici će se takmičiti kako digitalno razvijati naš grad.
Prvi "Hakaton" u Subotici

Prema rečima Željka Crnjakovića, koordinatora InfostudHub-a i Startit centra Subotica, "Hakaton" je takmičenje gde će programeri i drugi IT stručnjaci, tokom 24 sata razvijati digitalna rešenja, čime se tehnologija želi približiti celoj zajednici.

- Tema je društveno orijentisana i svi učesnici će se fokusirati na digitalna rešenja koja imaju značaja za Suboticu. To mogu biti veb ili mobilne aplikacije, sajtovi, gedžeti ili integrisani sistemi - kaže Crnjaković.

Prvi "Hakaton" u Subotici

Hakatoni su višesatni događaji koji su posvećeni programiranju. Predstojeći hakaton je takmičarskog karaktera, ali važniji cilj je deljenje znanja, iskustva i povezivanje sa novim ljudima, poručuju Organizatori, uz podatak da je do sada prijavljeno preko 20 takmičara.

- Iako neću otkriti detalje našeg plana, mogu reći da ćemo raditi na projektu koji može biti od svakodnevne koristi građanima Subotice. Vidim ovo, s jedne strane, kao lični izazov, koliko mogu napraviti tokom 24 sata kontinuiranog rada, a želim osetiti i energiju koja će se stvoriti na događaju - kaže Nebojša Horvat Cinger, programer iz Subotice koji će se sa ekipom takmičiti na 1. subotičkom Hakatonu.

Propozicije takmičenja su takve da učestvovati mogu svi zainteresovani IT profesionalci, nebitno da li su studenti, zaposleni ili frilenseri. Ekipe učesnika će se ocenjivati na osnovu idejnog rešenja, kao i nivoa spremnosti rešenja nakon kraja takmičenja. Zainteresovani za učešće na 1. subotičkom Hakatonu više informacija mogu da  dobiju na sajtu Startit centra, gde se mogu izvršiti i prijave.

Organizatori događaja su InfostudHub i Startit Centar Subotica, generalni sponzor je kompanija Execom Nord, dok su ostali sponzori Societe Generale Banka AD Beograd, Studio Present, Scenso, ICB Tech, IT klaster Subotice. Takođe, organizaciju i podršku "Hakatonu" pružaju i partneri Startit Centara, kompanije Telekom Srbija, Nordeus i GoDaddy.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2209

Povezana vest

Povezane teme

infostud hub

startit centar subotica

željko crnjaković

hakaton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.