• Pregleda: 3850

Prvenstvo države za boksere do 18 godina, pionire i devojke

Od petka pa sve do nedelje, u Srednjoj tehničkoj školi "Ivan Sarić" održaće se prvenstvo države u boksu za mlade boksere do 18 godina, pionire i devojke svih starosnih uzrasta. Očekuje se da će na turniru učestvovati preko 100 boksera iz cele zemlje.
Prvenstvo države za boksere do 18 godina, pionire i devojke

Takmičar Bokserskog kluba "Spartak" Florijan Sabo učestvovao je na nedavno završenom međunarodnom turniru za mlade koji je bio održan u Rusiji, gde je ovaj mladi bokser, u kategoriji do 60 kilograma, ostvario odličan rezultat osvojivši srebrnu medalju u veoma jakoj konkurenciju.

Na pripremama pred turnir su pored reprezentacije Srbije, učestvovale i najveće svetske reprezentacije, Rusija, Kuba, Irska, Amerika, a na samom turniru je učešće uzelo ukupno 28 reprezentacija iz sveta. Ovo im je bila odlična provera pred predstojeće Svetsko prvenstvo za mlade koje će se održati u Sofiji od 10. do 25. aprila.

Cilj je svakako da se takmičari BK "Spartak" što bolje pripreme za predstojeće Svetsko prvenstvo koje su ujedno i kvalifikacije za olimpijadu mladih, a da sve to na kraju da rezultat na sledećim Olimpijskim igrama u Riju, da se pokuša doneti toliko željena medalja za srpski boks.

"Pokazali smo da Spartak ima najbolje boksere u ovom delu Evrope, a nadam se da će to biti i potvrđeno medaljom na Prvenstvu sveta. Hvala Gradskoj upravi koja nam je pomogla za put u Rusiju i što nas podržava u sportskom događaju organizaciji Prvenstva Srbije. Biće ovo prilika da i neki novi klinci zavole boks i da se pojave u bokserskoj sali." - izjavio je Tomislav Antelj, trener Bokserskog kluba "Spartak"

Raspored takmičenja (petak-nedelja)

Prvi dan (petak), 7.3.2014. godine:

  • Od 9 do 11 - pregled takmičarskih knjižica, lekarski pregled i merenje takmičara (hotel "Patria")
  • Od 13 časova - žrebanje takmičara (hotel "Patria")
  • Od 15 časova - četvrtfinalne borbe (sportska dvorana Srednje tehničke škole "Ivan Sarić")

Drugi dan (subota) 8.3.2014. godine:

  • Od 9 do 10 časova - lekarski pregled i merenje takmičara (hotel "Patria")
  • Od 15 časova polufinalne borbe (sportska dvorana Srednje tehničke škole "Ivan Sarić")

Treći dan (nedelja) 9.3.2014. godine:

  • Od 8 do 9 časova lekraski pregled i merenje takmičara (hotel "Patria")
  • Od 12 časova finalne borbe (sportska dvorana Srednje tehničke škole "Ivan Sarić")

povezane teme

1
miki Odgovori
Sram vas bilo! Od početka godine po godišnjem programu još ni jedan klub nije dobio sredstva. Nama klizačima i hokejašima se prvenstvo već završava a nismo dobili ni dinara! Vodi li iko u toj gradskoj kući računa o nama sportistima!!! Bitno da ste decu počeli da delite po nacionalnom osnovu i kojoj deci ćete isplaćivati sredstva iz gradskog budžeta za besplatno putovanje na školovanje!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.