Komentara: 1
Pregleda: 3711

Bokser Florijan Sabo osvojio srebrnu medalju na međunarodnom turniru u Rusiji

25.02.2014. u 12:44h
Izvor: Bokserski klub "Spartak"
Florijan Sabo, takmičar Bokserskog kluba "Spartak", učestvovao je na međunarodnom turniru za mlade koji je održan u Anapi (Rusija) i tom prilikom stvario odličan rezultat osvajanjem drugog mesta i srebrne medalje (odlukom sudija na poene) u kategoriji do 60 kilograma.
Bokser Florijan Sabo osvojio srebrnu medalju na međunarodnom turniru u Rusiji

Na poziv Ruske bokserske federacije da budu njihovi gosti na dvonedeljnim pripremama i uzmu učešće na ovom uglednom turniru, koji spada u A kategoriju svetske bokserske federacije AIBA, otputovali su kao reprezentacija Srbije, takmičari Spartaka, Veljko Gligorić, Aleksa Gligorić, Florijan Sabo, kao i treneri David Halbrorh i prvi trener reprezentacije Srbije Tomislav Antelj.

Na pripremama pred turnir su pored reprezentacije Srbije, učestvovale i najveće svetske reprezentacije, Rusija, Kuba, Irska, Amerika, a na samom turniru je učešće uzelo ukupno 28 reprezentacija iz sveta . Ovo im je bila poslednja provera pred predstojeće Svetsko prvenstvo za mlade.

U kategoriji do 49 kg nastupio je Veljko Gligorić , najmlađi učesnik turnira , kako po godinama tako i po iskustvu i po broju mečeva. U odličnom meču Veljko je na poene izgubio od Nemačkog takmičara

U kategoriji do 52 kg nastupio je Aleksa Gligorić, velika nada srpskog boksa, koji je u meču protiv Avganistanca, koji živi i trenira u Rusiji, takođe izgubio na poene.

U kategoriji do 60 kg nastupio je Florian Sabo, koji je u 1. kolu jednoglasnom odlukom sudija pobedio Irskog takmičara. U drugom kolu mu je na megdan izašao Rus, inače prvak Rusije u ovoj kategoriji i njihova uzdanica za predstojeće Svetsko prvenstvo, koga je Florijan pobedio jednoglasnom odlukom sudija.Ovom pobedom obezbedio je sebi bronzanu medalju. U trećem kolu protivnik mu je bio aktuelni prvak Azije, momak iz Uzbekistana, kojeg je Florijan pobedio takođe jednoglasnom odlukom sudija, i obezbedio srebrnu medalju i ulazak u finale kategorije do 60 kg. U finalnom meču se sastao sa takmičarem iz Moldavije. U vrlo izjednačenom meču, sudije su prednost dale protivniku.

Ovo je bilo veliko iskustvo za mlađe takmičare, a za Florijana dobra provera pred predstojeće Svetsko prvenstvo za mlade, koje će se održati u Sofiji (Bugarska) od 10-25. aprila.

Izvor: Bokserski klub "Spartak"
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3711

Povezana vest

Povezane teme

boks

bokserski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.