• Pregleda: 10076

Prve "bebe iz epruvete" do kraja 2017.

Gradonačelnik, Jene Maglai obišao je sa prof. dr Aleksandrom Radulovićem, načelnikom Centra za vantelesnu oplodnju i direktorom Opšte bolnice, dr Goranom Bićaninom radove na izgradnji Centra za vantelesnu oplodnju.
Prve "bebe iz epruvete" do kraja 2017.

Do sada je završena prva faza građevinskih radova, a ako sve bude teklo predviđenom dinamikom prve „bebe iz epruvete“ bi u subotičkoj Opštoj bolnici na svet mogle da dođu do kraja sledeće godine.

- Zahvaljujući singerističkom radu lokalne samouprave i Uprave Opšte bolnice uspeli smo da dođemo do realizacije ovog projekta i nadam se da ćemo uspeti da završimo Centar za vantelesnu oplodnju. Deo opreme je već stigao i mislim da ćemo uspeti do kraja godine da počnemo sa radom. Za nekih mesec dana prva će sa radom početi subspecijalistička ambulanta za lečenje steriliteta, gde će se vršiti evidentiranje i priprema pacijenata. Za taj korak smo potpuno kadrovski spremni- kaže prof. dr Radulović.

Realizacija projekta kojim će Opšta bolnica postati druga ustanova na sekundarnom nivou sa Centrom za VTO, posle Opšte bolnice Valjevo, je ozbiljan i dugotrajan posao.

- Prof. Radulović je pokazao veliki entuzijazam i energiju da bi mi došli do ovoga danas, takođe veliku podršku smo imali i od lokalne samouprave. Ostaje nam da kad završimo Centar svojim načinom razmišljanja i radom ubedimo pacijentkinje da dođu u našu ustanovu, kako bi prof. dr Radulović preneo svoje znanje i onda da se nakon toga svi radujemo kada dobijemo prvu bebu-zaključuje dr Bićanin.

Za završetak građevinskih radova, rebalansom budžeta lokalna samouprava je opredelila 10 miliona dinara, dok je za opremu Uprava za kapitalna ulaganja izdvojila dodatnih 9,5 miliona dinara. Sa ovim sredstvima obezbeđeno je oko 80 odsto potrebnih sredstava za realizaciju projekta.

-Vidim da su korisno utrošena sredstva. Mislim da je jedan od prioriteta pronatalitetna politika, koja se ne ogleda rečima nego konkretnim delima. Ovaj projekat se građanima Subotice obećava već jednu deceniju, a mislim da smo poslednjih godinu i po dana uspeli da porušimo sve barijere za realizaciju ovog projekta - kaže Jene Maglai.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
pz Odgovori
To je bacanje para, imamo mi sposobne sugradjane u gradu...:-)
Litet Nata Odgovori
Najlepše u svemu je da, dok prve bebe stignu, svi akteri ove komendije za medije (ne računamo dr Radulovića, naravno) neće biti na svojim sadašnjim funkcijama...
sns Odgovori
Bicanin malo okrece slavski kolac sa SNSom ,a malo sa advokatom otvara odeljenja!
milenko Odgovori
Uh uh uh kako ce se ugradjivati radulovic
forest gamp Odgovori
Kako bas pre izbore ???
"beba iz epruvete" Odgovori
Veliki LIKE za vest!
Jedina stvar koja mi uvek u ovakvim vestima bode oči je izraz "beba iz epruvete" i "veštačka oplodnja". Pravilan naziv je VANTELESNA OPLODNA.
Nikša Odgovori
Ne znam kakav je stručnjak i lekar, ali me plaše oči ovog čoveka.
milenko Odgovori
Ovaj Radulovic bi konacno morao pokazati svoje pravo lice i odluciti se gde pripada, dodvorava se sns, sps a sada i pokretu i Maglai?!
Zoran Odgovori
dr Aca kralj
Podrzavam inicijativu Odgovori
Gradjani Subotice bi trebali biti veoma zahvalni dr Radulovicu sto je jos uvek u Subotici, i k tome jos i pokusava da izboksuje nesto od politicara, a sto ce doprineti zdravlju i prosperitetu nacije. Natalitet je goruci problem u Subotici, i u Srbiji generalno. Ovo pokusava da napravi vec duze vreme, i ne samo sa ovom politickom garniturom.
Ada Odgovori
Strasno kako pojedinim Suboticanima nista ne odgovara..
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.