Komentara: 11
Pregleda: 10624
Foto

Prve "bebe iz epruvete" do kraja 2017.

22.04.2016. u 18:06h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik, Jene Maglai obišao je sa prof. dr Aleksandrom Radulovićem, načelnikom Centra za vantelesnu oplodnju i direktorom Opšte bolnice, dr Goranom Bićaninom radove na izgradnji Centra za vantelesnu oplodnju.
Prve "bebe iz epruvete" do kraja 2017.

Do sada je završena prva faza građevinskih radova, a ako sve bude teklo predviđenom dinamikom prve „bebe iz epruvete“ bi u subotičkoj Opštoj bolnici na svet mogle da dođu do kraja sledeće godine.

- Zahvaljujući singerističkom radu lokalne samouprave i Uprave Opšte bolnice uspeli smo da dođemo do realizacije ovog projekta i nadam se da ćemo uspeti da završimo Centar za vantelesnu oplodnju. Deo opreme je već stigao i mislim da ćemo uspeti do kraja godine da počnemo sa radom. Za nekih mesec dana prva će sa radom početi subspecijalistička ambulanta za lečenje steriliteta, gde će se vršiti evidentiranje i priprema pacijenata. Za taj korak smo potpuno kadrovski spremni- kaže prof. dr Radulović.

Realizacija projekta kojim će Opšta bolnica postati druga ustanova na sekundarnom nivou sa Centrom za VTO, posle Opšte bolnice Valjevo, je ozbiljan i dugotrajan posao.

Prve "bebe iz epruvete" do kraja 2017.

- Prof. Radulović je pokazao veliki entuzijazam i energiju da bi mi došli do ovoga danas, takođe veliku podršku smo imali i od lokalne samouprave. Ostaje nam da kad završimo Centar svojim načinom razmišljanja i radom ubedimo pacijentkinje da dođu u našu ustanovu, kako bi prof. dr Radulović preneo svoje znanje i onda da se nakon toga svi radujemo kada dobijemo prvu bebu-zaključuje dr Bićanin.

Prve "bebe iz epruvete" do kraja 2017.

Za završetak građevinskih radova, rebalansom budžeta lokalna samouprava je opredelila 10 miliona dinara, dok je za opremu Uprava za kapitalna ulaganja izdvojila dodatnih 9,5 miliona dinara. Sa ovim sredstvima obezbeđeno je oko 80 odsto potrebnih sredstava za realizaciju projekta.

-Vidim da su korisno utrošena sredstva. Mislim da je jedan od prioriteta pronatalitetna politika, koja se ne ogleda rečima nego konkretnim delima. Ovaj projekat se građanima Subotice obećava već jednu deceniju, a mislim da smo poslednjih godinu i po dana uspeli da porušimo sve barijere za realizaciju ovog projekta - kaže Jene Maglai.

Izvor: Subotica.com
Obilazak subspecijalističke ambulante za sterilitet i vantelesnu oplodnju Obilazak subspecijalističke ambulante za sterilitet i vantelesnu oplodnju Obilazak subspecijalističke ambulante za sterilitet i vantelesnu oplodnju Obilazak subspecijalističke ambulante za sterilitet i vantelesnu oplodnju Obilazak subspecijalističke ambulante za sterilitet i vantelesnu oplodnju Obilazak subspecijalističke ambulante za sterilitet i vantelesnu oplodnju Obilazak subspecijalističke ambulante za sterilitet i vantelesnu oplodnju Obilazak subspecijalističke ambulante za sterilitet i vantelesnu oplodnju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 10624
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

bolnica subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.