Komentara: 13
Pregleda: 4310

Prošle godine otkriveno preko 29.500 saobraćajnih prekršaja

21.01.2019. u 12:13h
Izvor: RTV Yueco
U toku prethodne godine, na području Policijske uprave Subotica, otkriveno je preko 29.500 saobraćajnih prekršaja, poručio je novi načelnik Odeljenja saobraćajne policije, Vladan Gajić. On je dodao da je broj otkrivenih prekršaja u 2018. godini veći u odnosu na 2017. za oko 20 odsto, što je, kako je naveo, rezultat bolje opremljenosti saobraćajne policije. U godini za nama, dogodilo se 485 saobraćajnih nezgoda, a iz saobraćajne policije navode da je broj nastradalih i poginulih u smanjenju.
Prošle godine otkriveno preko 29.500 saobraćajnih prekršaja

U toku prethodne godine, na području Policijske uprave Subotica otkriveno je 29.593 saobraćajna prekršaja, dok je na nivou grada otkriveno 15.305. U godini za nama, vozači su najčešće prekršaje činili zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, te ovi prekršaji zauzimaju 30 odsto od ukupnog broja prekršaja.

- Zatim su to prekršaji nepropisnog parkiranja, nekorišćenja sigurnosnih pojaseva, potom prekršaji koji se odnose na nepravilnu upotrebu dnevnih svetala, prolaska vozila na znak crvenog svetla na semaforima, kao i učešće vozača u saobraćaju pod dejstvom alkohola - rekao je Vladan Gajić, načelnik Odeljenja saobraćajne policije.

Prošle godine otkriveno preko 29.500 saobraćajnih prekršaja

U toku 2018. godine, pripadnici saobraćajne policije sproveli su niz akcija pojačane kontrole saobraćaja, a na nedeljnom nivou ove akcije realizovale su se u proseku dva do tri puta. Prošle godine na području subotičke PU dogodilo se blizu 500 saobraćajnih nezgoda.

- U 2018. godini, ukupno se dogodilo 485 saobraćajnih nezgoda, ali je neophodno napomenuti da je broj nastradalih i poginulih lica u smanjenju. U 2018. godini je 10 lica izgubilo život, dok je u 2017. godini 16 lica izgubilo život u saobraćajnim nezgodama. Napominjemo da je cilj saobraćajne policije da i dalje utiče na smanjenje, kako ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, tako i broja saobraćajnih nezgoda sa povređenim licima, a naročito broja saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima - poručio je Gajić.

Prošle godine otkriveno preko 29.500 saobraćajnih prekršaja

Saobraćajna policija u osnovnim i srednjim školama prošle godine održala je ukupno 190 predavanja u sklopu kampanja "Bezbedno učešće dece u saobraćaju" i "Matura". U cilju povećanja bezbednosti i smanjenja broja saobraćajnih nezgoda, iz policije apeluju na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju propisa, da u zimskom periodu koriste zimske pneumatike i potrebnu opremu, te da prilagode vožnju uslovima puta, koriste sigurnosne pojaseve i ne sedaju za volan pod dejstvom alkohola.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 4310
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

saobraćajna policija

saobraćajni prekršaji

saobraćajna nezgoda

saobraćajna kontrola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.