Komentara: 0
Pregleda: 2295

Propao pokušaj prodaje IMK 29. Novembar

10.12.2010. u 11:37h
Izvor: RTV Yueco
<p>Propao je I četvrti poku&scaron;aj prodaje Industrije mesa "29. Novembar" iz Subotice. Agencija za privatizaciju, nakon jučera&scaron;njeg javnog nadmetanja, proglasila je javno nadmetanje za prodaju stečajnog dužnika kao pravnog lica neuspe&scaron;nim jer nije bilo zainteresovanih kupaca.</p>
Propao pokušaj prodaje IMK 29. Novembar

Početna cena iznosila je nešto više od 530 miliona dinara, a na prodaju su bili ponuđeni Industrijski kompleks u Subotici, Kompleks sa silosima, mešaonom stočne hrane i pomoćnim objektima u Horgošu, objekti u Malim Pijacama, kao i Maloprodajni objekti u Subotici, Bačkoj Topoli, Paliću i Čantaviru, kao i mašine, postrojenja i oprema, uz potraživanja i prava preduzeća.

Agencija za privatizaciju je do sada objavljivala tri tendera za prodaju kapitala preduzeća, a u aprilu 2008. tender je proglašen uspešnim. Međutim, kupac nije obezbedio bankarsku garanciju tako da je ugovor raskinut u junu iste godine. Nakon toga, u maju prošle godine preduzeće je zbog stanja u kojem se nalazi - otišlo u stečaj.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2295

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.