Komentara: 6
Pregleda: 4751

Pronađi svog Trampa

25.02.2017. u 12:47h
Izvor: Subotica.com
Pronađi svog Trampa

U Američkom kutku u Subotici u toku je izložba „Pronađi svog Trampa“, interaktivna izložba citata aktuelnog prvog čoveka SAD, kojom se obeležava proslava federalnog američkog praznika Dan predsednika – Vašingtonov dan.

Misli 45. predsednika SAD odabrane su iz njegovih knjiga „Zašto želimo da i vi budete bogati“, „Veština poslovanja“, „Obogaljena Amerika - kako učiniti Ameriku ponovo velikom“, ali i  sa društvene mreže Tviter, na kojoj je Donald Tramp izuzetno aktivan.

Tekst na engleskom jeziku prate prevodi na srpski i mađarski jezik, a citate su odabrala 33 učenika Gimnazije „Svetozar Marković“ uz mentorstvo profesorica Gordane Budanović (koordinator), Ljiljane Banjanin Ostrogonac, Sonje Hampelić, Otilije Reb i Ester Tolnai. U zanimljivom projektu su učestvovali Vanja Cvijetić, Mirjana Orlović, Milica Ćuk, Miljana Medić, Simona Ivković, Martina Kulić, Ena Stipić, Egon Jaramazović, Igor Takač, Zoltan Marton, Emil Kovač, Vanja Bjelan, Kevin Kempl, Emeše Tot, Futo Lea, Sikora Petra, Katić Luka, Krnajski Milica, Miković Anja, Katić Isidora, Papić Una, Peić Gavran Teodora, Jukić Lea, Matković Katarina, Mitrić Nemanja, Čekić Semeši Bence, Grahovac Aleksandar, Tešanović Aleksa, Vučinović Tijana, Budanović Mateo, Praštalo Nina, kao i Džemastagić Viktoria i Sič Dora, koje su na otvaranju održale prezentaciju o životu i radu Donalda Trampa.

Birane misli Donalda Trampa daju jasnu i upečatljivu sliku o trenutno najaktuelnijoj i najkonroverznijoj ličnosti, ne samo na političkoj već i na poslovnoj i društvenoj svetskoj sceni.

Posetioci su putem društvene mreže Fejsbuk na otvaranju izložbe odabrali Trampovu izjavu koja im se najviše dopala, a ona glasi: - "If you can't get rich dealing with politicians, there's something wrong with you." ("Ako ne možete da se obogatite u društvu političara, nešto nije u redu sa vama" - sa engleskog prevela Ena Stipić, učenica IVd)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 4751
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.