Komentara: 19
Pregleda: 103313

Pronađen nestali dečak

30.04.2017. u 17:43h > 23:31
Izvor: Subotica.com
Kako saznajemo dečak čiji je nestanak prijavljen još u petak pronađen je večeras, živ i nepovređen, i vraćen je porodici koja se zahvalila svima koji su pomogli da se informacija o njegovom nestanku brzo proširi.
Pronađen nestali dečak

Da podsetimo, roditelji 17-godišnjeg dečaka (visok 185cm) iz Subotice, učenika Tehničke škole "Ivan Sarić" iz Subotice prijavili su nestanak sina, kojem se od petka, 28. aprila u ranim poslepodnevnim časovima gubi svaki trag. Kako nam je rečeno tokom popodneva dečak je sa Radijalca krenuo na časove, ali nije stigao u školu.

Od informacija sa kojima se raspolagalo od tada, maloletnik je imao na sebi crnu jaknu, tamne farmerice, crne adidas patike i narandžasti ranac.

Roditelji su apelovali na sugrađane da ako vide dečaka sa slike, ili poseduju neke informacije o njemu, da jave policiji, odnosno na broj mobilnog. Kako saznajemo upravo su ovaj apel i širenje informacije preko interneta bili prelomni da ova priča dobije srećan epilog.

Nezvanično saznajemo da je kondukter u jednom vozu prepoznao mladića sa slike i pozvao telefonom broj koji je ostavio dečakov otac za kontakt.

Snaga društvenih mreža i internet zajednice

U momentu kada smo od dečakovog oca dobili informaciju o nestanku vrlo brzo smo tu informaciju objavili na sajtu i na našoj FB stranici. Vest na sajtu je za 5 časova pogledana oko 30.000 puta. Informaciju smo paralelno podelili i preko društvenih mreža. U istom vremenskom intervalu na našoj Fejsbuk stranici ovu informaciju je podelilo skoro 1.200 naših pratilaca, a sa naše stranice ta objava je prikazana 60,000 puta.

Pronađen nestali dečak

Ovo su cifre koje su vezane samo za nas (sajt i FB stranica), ali kako je vreme prolazilo informacija se intenzivno delila i iz drugih izvora, međutim te podatke nemamo. Jedno je sigurno, u pitanju je izuzetno brzo širenje i hvala svima koji su dali doprinos.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 103313
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.