• Pregleda: 1781

Promocija u čitaonici Gradske biblioteke

Promocija u čitaonici Gradske biblioteke

U okviru akcije „Pročitajmo ponovo“, izdavačka kuća“ Eletjel“ je sinoć, u čitaonici Gradske biblioteke organizovala promociju obnovljenog izdanja romana „Balski kavez“ Karoja Dudaša.

O knjizi i autoru su govorile Valerija Agošton Pribila iz Gradske biblioteke i Valerija Besedeš Devavari, urednica „Eletjel“ izdanja. A pored autora, gost večeri je bio i dramski umetnik Friđeš Kovač.

Izdavačka kuća „Eletjel“, u svojoj akciji „Pročitajmo ponovo“, želi obnoviti izdanja onih knjiga za koje smatra da su od izuzetnog značaja za vojvođansku mađarsku književnost. Knjiga „Balski kavez“ je bila na samom vrhu lestvice, odabranih knjiga, kaže urednica Valerija Besedeš Devavari.

Knjiga „Balski kavez“ je prvi put objavljena l983. godine u cenzurisanom izdanju. Pošto u vreme socijalizma još nije bilo poželjno baviti se i pisati previše o temama, vezanim za l944. Godinu.

Obnovljeno izdanje knjige „Balski kavez“ je kompletirano, te sadrži i poglavlja koja su morala izostati pre 30 godina. Želja pisca je da napiše i knjigu snimanja po ovom romanu,te da se jednoga dana snimi i film. Interesovanje prisutnih je bilo veliko, tako da je knjiga rasprodata nakon promocije.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.