Komentara: 0
Pregleda: 2198

Promocija u čitaonici Gradske biblioteke

15.11.2011. u 15:34h
Izvor: RTV Yueco
Promocija u čitaonici Gradske biblioteke

U okviru akcije „Pročitajmo ponovo“, izdavačka kuća“ Eletjel“ je sinoć, u čitaonici Gradske biblioteke organizovala promociju obnovljenog izdanja romana „Balski kavez“ Karoja Dudaša.

O knjizi i autoru su govorile Valerija Agošton Pribila iz Gradske biblioteke i Valerija Besedeš Devavari, urednica „Eletjel“ izdanja. A pored autora, gost večeri je bio i dramski umetnik Friđeš Kovač.

Izdavačka kuća „Eletjel“, u svojoj akciji „Pročitajmo ponovo“, želi obnoviti izdanja onih knjiga za koje smatra da su od izuzetnog značaja za vojvođansku mađarsku književnost. Knjiga „Balski kavez“ je bila na samom vrhu lestvice, odabranih knjiga, kaže urednica Valerija Besedeš Devavari.

Knjiga „Balski kavez“ je prvi put objavljena l983. godine u cenzurisanom izdanju. Pošto u vreme socijalizma još nije bilo poželjno baviti se i pisati previše o temama, vezanim za l944. Godinu.

Obnovljeno izdanje knjige „Balski kavez“ je kompletirano, te sadrži i poglavlja koja su morala izostati pre 30 godina. Želja pisca je da napiše i knjigu snimanja po ovom romanu,te da se jednoga dana snimi i film. Interesovanje prisutnih je bilo veliko, tako da je knjiga rasprodata nakon promocije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2198
Povezane teme

gradska biblioteka

gradska biblioteka subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.