Komentara: 0
Pregleda: 1659

Promocija ljudskih prava i socijalne inkluzije mladih sa hendikepom

28.02.2017. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
U četvrtak, 2. marta, na Gradskom trgu u vremenskom periodu od 13 do 15 časova održaće se javna akcija pod nazivom: “Pristup hendikepu kroz ljudska prava – pogledaj me bolje“, osmišljena od strane mladih, sa ciljem promocije ljudskih prava i socijalne inkluzije mladih sa hendikepom.
Promocija ljudskih prava i socijalne inkluzije mladih sa hendikepom

Osmišljena akcija ima za cilj podizanje svesti ljudi o trenutnom položaju osoba sa hendikepom kao i modelu koji promoviše inkluziju osoba sa hendikepom. Mladi, učesnici obuke su osmislili poligon koji će biti postavljen u centru grada gde će posetioci moći da iskustveno osete u kakvom položaju se osobe sa hendikepom nalaze.

Projekat je posvećen uključivanju mladih sa hendikepom u omladinski život. Kroz njega se vrši osnaživanje omladinskih aktivista sa ciljem da efikasno doprinesu uključivanju mladih sa hendikepom u realizaciju programa i rada omladinskih organizacija, a kroz obuku za organizovanje servisa podrške i vršnjačke podrške za mlade sa hendikepom.

Kroz projekat se takođe razvija inkluzivna praksa u omladinskim organizacijama i njihovo budžetiranje u planiranju aktivnosti. Cilj projekta je razvoj i uspostavljanje praktične podrške mladima sa hendikepom u radu udruženja koja sprovode omladinske aktivnosti i razvoj njihovih kompetencija.

Partner na projektu „Regionalna inkluzivna omladinska inicijativa Srbije 2016-RIOIS 2016“, koju realizacije Udruženje studenata sa hendikepom sa sedištem u Beogradu, je Kancelarija za mlade Grada Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1659
Povezane teme
kancelarija za mlade ljudska prava inkluzija mladih sa hendikepom
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.