Komentara: 0
Pregleda: 3137

Promocija knjige "Zlatne olupine"

26.01.2013. u 13:13h
Izvor: RTV Yueco
U Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava", predstavljena je najnovija knjiga pesnika Đorđa Sladoje. Povod predstavljanja knjige pod nazivom "Zlatne olupine" je Svetosavska nedelja u organizaciji SKC-a. O autoru je govorio v.d. direktor Sterijinog pozorja, Selimir Radulović, a knjigu "Zlatne olupine" je predstavio sam autor. Završetak Svetosavske nedelje svečano će biti obeležen u sutra u 20 časova.
Promocija knjige "Zlatne olupine"

Knjigu "Zlatne olupine" objavljenu povodom 120 godina Srpske književne zadruge, Subotičanima je predstavio sam autor, pesnik Đorđo Sladoje. Sladoje kaže da pesnik mora da uspostavi relaciju sa nekim ključnim tačkama naše kulture koja je, zapravo, drugo ime za tradiciju. U razgovoru sa njim, istakao je da je ponosan i sretan što u Subotici postoji centar koji nosi naziv "Sveti Sava" i da mu je drago što ovde promoviše najnoviju knjigu. O samoj knjizi "Zlatne olupine" kaže da je nastala iz osećaja da živimo u starom, razrušenom i razlupanom svetu.

Sladoje je objavio deset zbirki pesama, kao i nekoliko knjiga izabranih pesama, a za svoje stihove dobio je gotovo sve važne pesničke nagrade. Organizatori Svetosavske nedelje zadovoljni su odvijanjem programa tokom svih pet dana i činjenicom da su ispunili cilj, a to je prisustvo velikog broja mladih. Svetosavska nedelja svečano će biti završena u nedelju.

Tokom Svetosavske nedelje, Subotičani su imali priliku uživati u bogatom programu pripremljenom od strane organizatora, predstavnika SKC-a i Svetosavske omladine. Petodnevni program je, pored beseda episkopa bačkog Irineja, vladike Porfirija i glumaca Miloša Stanković obuhvatio i izložbu slika i crteža Momčila Antonovića, koncerte tradicionalne i horske muzike i promociju knjige pesnika Đorđa Sladoje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3137
Povezane teme

skc sveti sava

Sveti Sava

svetosavska nedelja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.