• Pregleda: 4467

Promocija časopisa "National Geographic Srbija"

Večeras (15. februar) u 19.30 časova u Omladinskom klubu „Skladište“ održaće se promocija časopisa „National Geographic Srbija“. Predavanje o časopisu i društvu „National Geographic“ će održati glavni i odgovorni urednik časopisa Igor Rill, sa kojim će razgovarati Boris Čegar, profesor filozofije.
Promocija časopisa "National Geographic Srbija"

У devetnaestom veku, naročito njegovim poslednjim decenijama, intelektualni i društveni život postaju složeniji nego u bilo kom prethodnom istorijskom razdoblju. Čovečanstvo je nezaustavljivo jurilo ka novoj eri pronalazaka i otkrića, a seme izveštavanja o svetu i svemu onome što je u njemu posađeno je 13. januara 1888. godine u Vašingtonu.

Danas, 125 godina kasnije, časopis „National Geographic“, poznat po fotografijama, relevantnim činjenicama i vrhunskim reportažama, kao zvanično glasilo istoimenog Društva predstavlja jedinstveni prozor u svet i dalje doprinosi boljem poznavanju tla mora i neba. Izlazi na 37 jezika, a izdanje na srpskom jeziku postoji od novembra 2006. godine.

Nakon promocije publici će biti podeljena starija izdanja časopisa „National Geographic Srbija“.

Izvor: SuMedija

povezane teme

1
Mister No Odgovori
Idemo,ovo se ne sme propustiti.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.