Komentara: 9
Pregleda: 2738

Promocija bavljenja fizičkim aktivnostima - "Šetnja stazama prirode"

14.05.2015. u 17:36h
Izvor: RTV City
Prema podacima, u Srbiji se fitnesom, sportom ili nekim oblikom rekreacije u slobodno vreme bar tri puta nedeljno bavi tek 16 odsto muškaraca i 5 odsto žena, dok 55 odsto muškaraca i 46 odsto žena svakodnevno hoda minimum pola sata. Povodom obeležavanja Međunarodnog dana promocije fizičke aktivnosti ovi podaci ocenjeni su kao poražavajući, što ukazuje na potrebu za konstantnim podizanjem svesti naših građana o važnosti redovne fizičke aktivnosti u očuvanju sveukupnog zdravlja.
Promocija bavljenja fizičkim aktivnostima - "Šetnja stazama prirode"

Osim što prija srcu, respiratornom sistemu i sveukupnom zdravlju pojedinca, fizička aktivnost ima veliku ulogu u prevenciji i izlečenju velikog broja oboljenja. Fizička neaktivnost smatra se četvrtim vodećim uzrokom smrti kod ljudi u svetu, a vezuje se i za sve veći broj preminulih od malignih bolesti. Takođe, fizička neaktivnost loše utiče i na rast i razvoj dece, kao i na sve veći broj gojaznih osoba.

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana promocije fizičke aktivnosti, Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje u saradnji sa profesorom Isom Planićem, u subotu 16. maja organizuje šetnju stazama prirode od Subotice do Palića sa učenicima srednjih škola, s ciljem promocije fizičke aktivnosti i angažovanja mladih u prirodi, te prevencije korišćenja psihoaktivnih supstanci. Polazak je planiran u 8.30 ispred Glavne autobuske stanice.

Planirana su tri mesta za odmor, kod Bunarića, ekonomije zatvora i osmatračnice na Paliću, gde će biti upriličen zabavno – edukativni program. Dužina staze je 12,3 km, a povratak je planiran za oko 14 časova.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 2738
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.