• Pregleda: 3130

Projekat za poboljšanje položaja invalida

Državni sekretar u ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Nenad Ivanišević posetio je danas Gradsku organizaciju invalida rada Subotice gde se sastao sa predsednikom Stankom Nimčevićem.
Projekat za poboljšanje položaja invalida

Poseta je upriličena povodom realizacije projekta „Poboljšanje životnih uslova osoba sa invaliditetom putem ostvarenja stečenih prava“, kojim je Gradska organizacija dobila sredstva u iznosu od 332 hiljade dinara.

Projektom je predviđeno uvođenje info linije i angažovanje osoba koje će invalidima rada i drugim osobama sa invaliditetom pružati informacije o načinu ostvarivanja zakonski zagarantovanih prava, poput prava na zdravstvenu zaštitu, zapošljavanje i druge mogućnosti.

Istovremeno, biće sprovedeno istraživanje o uslovima života invalida rada, a izradiće se i informator o pravima osoba sa invaliditetom.

Izvor: RTV City

povezane teme

11
bona fide Odgovori
Pa vratio se Dzej!
scofield1986 Odgovori
Ne treba doktor da bude u Bg i pomaze Vulinu danas??
Metera Odgovori
Ex-magacioner i ex-radnik obezbedjenja u akciji.
tetka Odgovori
Koji je odnos podele sredstava između tri uslikana gospodina!!!!!?????
Dino Odgovori
Milimir, kopija Ivanisevica, cak se svakodnevno trudi da skine njegov nacin govora. Eh, sta su kompleksi. Vrati nam se medo, sve ti je oprosteno, tvoji stjuarti/haha
Vesko Odgovori
Vidi se da su spremni da pomognu i zalegnu. Samo moraju paziti da se ne preznoje i napiju
hladne vode.
niko Odgovori
ustanove koje pruzaju usluge invalidima u opisu svog posla duzne su da daju iscrpne odgovore kakva prava imaju zavisno koja ih oblast zanima;tako da je ovakav projekat nepotreban .
mani mani mani Odgovori
Ovi će sa Nimčevićem" daleko dogurat" ovde za ovim stolom još fali Huđi i Popović pa da budu kompletni za neki rijaliti šou.
Verica Odgovori
@niko Kako nije potreban projekat, a sta mislis na koji nacin ce se reklamirati "g-din"magacioner i izbacivac?
niko Odgovori
bolje da ste popravili prelaze invalidi imaju ogranicen radius kretanja na prelazima nema adekvatno napravljeno silaziste i uzlaziste za inv.kolica.u autobusima nema pokretne platforme za podizanje inv.kolica a sto se tice zaposljavanja invalida nema posla ni za zdrave a kamo li za bolesne.vrlo mali broj institucija zaposljava invalide iako ih zakon na to primorava.ovakvi marginalni projekti sto ivanisevic promovise na zalost nece poboljsati zivot invalidima
L Odgovori
Moze neko da mi pojasni ko je ex magacioner, a ko ex izbacivac?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.