Komentara: 0
Pregleda: 1479

Program povodom dve decenije Festivala bunjevačkog narodnog stvaralaštva

06.09.2021. u 14:38h
Izvor: Subotica.com
Od 7. do 9. septembra u našem gradu održaće se 20. Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva. U utorak, 7. septembra, će biti održana svečana akademija povodom velikog jubileja, a u četvrtak kulturno-umetnički program.
Program povodom dve decenije Festivala bunjevačkog narodnog stvaralaštva

Festival će sutra (utorak) od 19,30 časova u kongresnoj sali Otvorenog univerziteta otvoriti svečana akademija i izložba povodom dve decenije Festivala. Narednog dana u čitaonici Gradske biblioteke, u istom terminu, održaće se promocija knjige "Da se ne zatomi" (godišnjice i jubileji - Savremenici bačkih Bunjevaca).

Program povodom dve decenije Festivala bunjevačkog narodnog stvaralaštvaPoslednjeg dana Festivala u Velikoj većnici će se održati kulturno-umetnički skup pod nazivom "Festival kao čuvar bunjevačkog muzičkog stvaralaštva". U programu, koji takođe počinje u 19,30 časova, su najavljeni Ines Bajić sa blokom "groktalica", zatim Tamara Babić koja će otpevati bećarce i šalajdane, bunjevačke pesme će izvoditi solista Nebojša Kovačić uz pratnju Tamburaškog ansambla "Tajna". Za kraj i svečano zatvaranje KUDŽ "Bratstvo" će izvesti kraljičke pesme i splet bunjevačkih igara.

Program povodom dve decenije Festivala bunjevačkog narodnog stvaralaštva

Festival organizuje KUD "Bunjevka", a sufinansirali su ga Ministarstvo za kulturu, Pokrajinski sekretarijat za nacionalne zajednice i Grad Subotica, uz podršku Bunjevačkog nacionalnog saveta, Centra za kulturu Bunjevaca i Bunjevačkog informativnog centra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1479
Povezane teme

festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.