Komentara: 0
Pregleda: 3079

Program festivala džeza u Subotici

06.04.2011. u 15:56h
Izvor: Blic
Program festivala džeza u Subotici

U Subotici je sve spremno za početak drugog Internacionalnog džez festivala “Jazzik“.

Velika džez fešta će se održati 15. i 16. aprila. a producenti iz „Up&Up“ za 9. april najavljuju muzički spektakl na kome će se pojaviti mladi džezeri, koji tek osvajaju velike svetske scene. Reč je o “Jazzik junioru“, koji će biti dobra prilika za mlade džezere, ali i za organizatore da što bolje pripreme glavnu manifestaciju.

- U zvaničnom programu “Jazzika“. nastupiće Karla Kuk, pevačica koja je 1999. godine nominovana za „Gremi“. Ona će u Subotici nastupiti sa svojim bendom iz Njujorka. Osim njih na programu su svirke grupe “Special Providance“ iz Mađarske, “Hamleto Stamlato“ iz Brazila i domaćeg „Beefunka“, koji je okupio Voja Brković, poznatiji kao Voja Bee, gitarista koji živi i radi u Beču – kaže saksafonista Gabor Bunford, jedan od organizatora.

Bunford dodaje da će na subotičkoj sceni “Jadran“, u kafeu „Sax“ biti organizovana “džem sešn“ druženja, dok će poznati džez muzičari držati predavanja u Muzičkoj školi i knjižari “Plato“

- Na promotivnom koncertu „Jazzik junior“, 9. aprila, odsek džeza subotičke Muzičke škole predstaviće obrade najpoznatijih pesama za decu. Ulaz je besplatan i mališani će čuti desetak čuvenih dečjih melodija koje svi znaju, ali su sada dobile novu muzičku dimenziju i zvuk - najavio je Armand Mesaroš.

Na subotičkom festivalu džeza održaće se i promocije audio albuma „Jazzik live 2010“ i „Cirkus“ Miše Marjanova i „Knjižice o bluzu“ i „Savremeni džez“ Roberta Tilija. Ljubitelji džeza će se na radionicama bolje upoznti sa Karlom Kuk i članovima bendova iz Brazila, Mađarske i Srbije.

Predavanje „Džezologija“ održaće Vid Jeraj iz Zagreba, dok će o velikim stilistima džeza govoriti Robert Tili. Direktorka „Up&up“, Sanja Bunford, kaže da „Jazzik“ ima program koji želi da se mladi ljubitelji muzike upoznaju lepote ovog muzičkog pravca.

Neposredno pred glavni program, u promotivnom delu obe večeri, nastupiće subotički „The Young Swing Sextet“, „The Birdland Project“, „Badawi&Juhasz Duo“, Pavle Zvekić i Miša Marjanov kvartet.

 

Karte za dva dana 600 dinara

Cena ulaznice je 350 dinara, a komplet za dva dana 600 dinara. Deca sa roditeljima i 50 srednjoškolaca koji se najave organizatoru do 10. aprila na mejl jazzikfestival@upandup-management.com, imaju besplatan ulaz. Svi edukativni programi su besplatni, a za učenike Muzičke škole i obavezni.

Biljana Vučković

Izvor: Blic
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3079
Povezane teme

Program festivala džeza u Subotici

Džez festival Subotica

Sanja Bunford

Armand Mesaroš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.