Komentara: 1
Pregleda: 3325

Proglašeni najbolji sportisti i klubovi Subotice za 2019. godinu

16.12.2019. u 13:28h > 14:54
Izvor: Subotica.com
Akcija "Sportista godine" održava se od 1961. godine, a sprovode je zajedno Sportski savez Subotice, "Nove Subotičke novine" i lokalna samouprava. Kao i prethodnih godina izabrati najbolje nije bilo lako, ali žiri je odlučio. Svečanost dodele priznanja je 18. decembra u Velikoj većnici.
Proglašeni najbolji sportisti i klubovi Subotice za 2019. godinu

Žiri sastavljen od bivših dobitnika najvrednije nagrade u tradicionalnoj akciji odabrao je najbolje pojedince u pionirskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, zatim najbolje sportske klubove Subotice, kao I dobitnike posebnih priznanja.

U konkurenciji pionira prizananje za najbolje dele Filip Kulić (gimnastika) i Nina Šabić (gimnastika) zatim redom slede Maksim Puškar (atletika), Boris Boršoš (plivanje), Nikolina Perčić (biciklizam), Nenad Zakić (jedriličarstvo), Isidora Bašić (mačevanje), Mateja Borojević (džudo), Lili Kučera (vaterpolo), Minja Kopunović (atletika) i Sergej Vračar (kik boks).

Nora Bognar (sportsko penjanje) najbolja je u klasi juniora, zatim slede Nikolina Đorđević (veslanje), Leona Rogić (umetničko klizanje), Miona Petra Knežević (mačevanj), Viktor Haško (dizanje tegova), Uroš Krstin (rvanje), Dušan Simjanovski (basket), Anja Zubelić (plivanje), Nemanja Nikolić (džudo) i Jovana Vukas (atletika)

Kod seniora najviše glasova dobio je rvač Sebastijan Nađ, druga pozicija pripala je Tamaš Kajdočiju (dizanje tegova), zatim dalje Jasmina Nađ (ultimat fajt), Ervin Rožnjik (dizanje tegova), Veljko Gligorić (boks), Zoltan Pataki (streličarstvo), Dejan Franjković (rvanje), Stefan Kostadinović (stoni tenis), Bojana Kljajić (mačevanje) i Tihomir Zakić (jedriličarstvo).

Priznanje za najbolji sportski kolektiv pripalo je neprikosnovenom šampionu Srbije - Ženskom fudbalskom klubu "Spartak", vladar juniorskog i seniorskog klupskog tenisa u Srbiji - Tenis klub "Spartak" je drugi, dok su konstantni i trofejni "šampioni iz podruma" - Klub dizača tegova "Spartak" ove godine na mestu broj tri.

Kao i prethodnih godina biće uručena posebna priznanja pojedincima za poseban doprinos sportu u Subotici, kao i za značajne jubileje. Žiri je tako dodelio sledeća posebna priznanja - Stevan Matijević (60 godina u hokeju na travi), Nada Drakulić (50 godina u gimnastici), Marko Milodanović (4 zlatne medalje na Svetskom prvenstvu za veterane), Milan Katić (za životno delo i ceo radni vek proveden u fudbalu), Ekipa "City games Subotica" (pobednici "City games" igara u 2019. godini), Miloš Keljanović (srebrna medalja na Svetskom prvenstvu u kik boksu), Martin Mačković (za postignute sportske rezultate u 2019. godini) i Veselin Uzelac (za postignute izuzetne rezultate u parastreličarstvu).

Svečano proglašenje i uručenje priznanja i diploma biće održano u petak, 20. decembra, u 18 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3325
Povezane teme

sportista godine

najbolji sportisti subotice

izbor za najboljeg sportistu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.