Komentara: 0
Pregleda: 2135

Proevropska vlast izneverila regionalne interese

25.12.2008. u 10:05h
<p>I&scaron;tvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, kaže da su usvajanjem seta pravosudnih zakona u Skup&scaron;tini Srbije praktično ukinuti sudovi koji su stari i po 160 godina.</p>
Proevropska vlast izneverila regionalne interese

Stranke koje su u predizbornoj kampanji potrošile milione na plakatiranje ideje o evropskoj Vojvodini, prilikom glasanja izneverile su regionalni interes i to će morati da objasne građanima - ocenio je Pastor.

- Ono što u proteklih 160 godina nije uspelo nijednom režimu, učinila je proevropska vlast. A regionalne interese izneverili su oni za koje smo do pre izvesnog vremena mislili da ih zastupaju, a to su pre svega LSV, LDP, G17 plus i Demokratska stranka - rekao je predsendik SVM, napomenuvši da je ponosan na poslanike svoje stranke koji su bili dosledni u odbrani svojih stavova o tim zakonima.

Usvajanjem novog seta pravosudnih zakona samo dve opštine u Srbiji u kojoj nacionalne manjine čine većinski deo stanovništva - Subotica i Novi Pazar - sada imaju osnovne sudove. Iz SVM najavljuju da će njihovi poslanici tokom proleća pokrneuti postupak izmene tog usvojenog Zakona o sedištima sudova.

Pastor je, međutim, rekao i da ovakvi različiti stavovi stranaka vladajuće koalicije prema Zakonu o osnovim sudovima neće uticati na odnose u vladajućoj koaliciji, jer SVM ne želi da bude faktor nestabilnosti.

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2135
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.