Komentara: 0
Pregleda: 1496

Produbljivanje saradnje između Srbije i Mađarske

07.02.2011. u 13:40h
Izvor: RTV Yueco
Produbljivanje saradnje između Srbije i Mađarske

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši primio je novoimenovanog ambasadora Republike Mađarske u Beogradu, nj. e. Oskara Nikovica.

Predsednik Egereši je naglasio značaj veoma dobre saradnje Republike Srbije i Republike Mađarske i izrazio uverenje da će se ta saradnja dalje produbljivati, što je ambasador Nikovic u potpunosti podržao. Egereši je istakao ulogu AP Vojvodine u razvijanju saradnje, i Mađarske nacionalne zajednice u Vojvodini koja predstavlja sponu između Srbije i Mađarske, a samim tim i Evropske unije.

Ambasador Nikovic je naglasio da Republika Mađarska, koja trenutno predsedava Evropskom unijom, pridaje veliki značaj i podršku evropskoj integraciji Republike Srbije, i unutar toga AP Vojvodini kao evropskoj regiji, na koju Srbija može i treba da bude ponosna. On je istakao da evropski princip subsidiarnosti naglašava ulogu regija i omogućava da se pitanja i problemi rešavaju tamo gde nastaju, što znaći veću mogućnost i vojvođanskim Mađarima da predstavljaju svoje interese.

Predsednik Egereši i ambasador Nikovic razgovarali su i o susretu predsednika parlamenata Mađarske, Srbije i Vojvodine, koji se planira početkom marta, i o poseti predsednika Republike Mađarske Pala Šmita Republici Srbiji i AP Vojvodini.

Predsednik Egereši je pozvao ambasadora Nikovica da krajem februara u Skupštini AP Vojvodine, u okviru manifestacije Dan otvorenih vrata, održi predavanje što je ambasador prihvatio.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1496
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.