Komentara: 0
Pregleda: 2489

Prodaja nekretnina manja za 50% u odnosu na prethodnu godinu

08.09.2009. u 10:08h
Izvor: RTV Yueco
Prodaja nekretnina manja za 50% u odnosu na prethodnu godinu

Prodaja stanova u Subotici je manja za preko 50 % u odnosu na isti period prosle godine. Cene kvadrata takodje su smanjene tako da su stanovi u novogradnji jeftiniji u proseku 10-15 %, dok kvadrat u nekoj starijoj zgradi kosta I do 30 % manje. Razlog tome su I aktuelna ekonomska situacija, ali I visoke kamate banaka. Stanova u ponudi ima, ali je kupaca sve manje, kazu u agencijama za nekretnine.

Vecina anketiranih gradjana smatra da su cene stanova I dalje veoma nepovoljne kao I visina kredita u bankama, pa se iz tog razloga ni ne odlucuju na kupovinu nekretnina.

Cene stanova u starogradnji su takodje opale, odn. vratile su se na nivo cena pre masovnih uzimanja kredita a to je oko 650 eura po m2, sto je prema recima vlasnika agencije za nekretnine Top Tip realna cena stana u odnosu na druge gradove.

Bez obzira sto stanova ima u ponudi, broj kupaca je znatno manji u odnosu na isti period prosle godine. Novi stanovi su sada 10-15 % jeftiniji, a stari od 20-30 % .I dalje visoku cenu drze stanovi u centru grada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2489

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.